BiH
20

Ivanić: Deklaracija SNSD-a skretanje pažnje sa stvarnih problema

SRNA
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da je Deklaracija "o slobodnoj i samostalnoj budućnosti Republike Srpske", koja je usvojena na 5. Saboru SNSD-a, "skretanje pažnje sa stvarnih problema u RS".

Ivanić je poslije sjednice Predsjedništva PDP-a u Derventi rekao novinarima da je "zaduživanje Republike Srpske davno prešlo mjeru", te da opštine imaju manje novca, jer se namiruje kredit koji vraća Vlada.

On je dodao da je Predsjedništvo PDP-a donijelo odluku da prihvati ulazak "Srpske alternative" Tihomira Gligorića u sastav partije.

Potpredsjednik PDP-a Milan Đukić rekao je da je na sjednici Predsjedništva stranke ekonomsko stanje u Republici Srpskoj ocijenjeno kao veoma teško, te da nema najavljivanih realnih investicija i da plate budžetskim korisnicima kasne.

Đukić, koji je i član Predsjedništva PDP-a iz Dervente, ocijenio je da "Vlada nije sposobna da donese reforme", niti ima odgovora u sferi borbe protiv korupcije.

Član Predsjedništva PDP-a Milenko Ristić izjavio je da će krajem septembra biti održan Sabor PDP-a na kojem će biti usvojen novi statut partije, nova opredjeljenja i deklaracija o aktuelnoj političkoj situaciji.