Komentari (152)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad može Bego Gutić biti premijer, možeš i ti ministrica.
Ma dobra je ja ti kazem
Ona sama za sebe kaže da je "NEKORUMPIRANA". Pa srce drago kako da budeš korumpirana kad nisi nigdje ni radila do ove funkcije? Halooo nemaš dana radnog staža !!! Jooj šprdačine od sistema
Šprdačina od sistema je upravo to što se traži "radno iskustvo". U normalnom svijetu toga nema (jer da ima, ni jedan se friški svršenik fakulteta ili bilo kojeg drugog nivoa obrazovanja NIKAD ne bi mogao zaposliti, niti sticati to radno iskustvo). Dodato na to - mi smo davno zaboravili instituciju konkursa, u kojem, opet u normalnom svijetu, svako ko se javlja na konkurs unaprijed sam može izračunati svoj bodovni rezultat I znati koje su mu šanse. A jok kao kod nas: Konkurs za radno mjesto upravitelja škole, obavezna završena srednja škola geodetske struke.... :)
jedini razlog zasto nije za te pozicije je zato sto je kompetentna. nece joj biti lahko sa neobrazovanom i pidmicenom stokom
usput... ni Ivana Veselčić u ekspertskoj vladi nije bila kompetentnija ni puno starija... al' se ove mlade hrvatice-pripravnice Probijaju... uh... sad kad opletemo po Vladi znamo koga ćemo...
"Smatram da sam kompetentna za obavljanje pozicije ministrice pravosuđa i uprave, zato što ću se svojim radom i zalaganjem truditi da...". Strašno: Ona svoje kompetencije povači iz budućnosti... i trudiće se... kakva je to zaboga kompetencija... znači, da bi bio kompetentan da igraš za reprezentaciju treba da obećaš da ćeš se truditi... za znanje niko ionako ne mari... Nemoj se ti curo na novom.prvom radnom mjestu previše truditi... jerbo... taman kad ti krenu trudovi mogu te promijeniti...
Nisam čitao do kraja, ali koliko sam shvatio kriteriji izbora za ministra su bili: 1. hrvatica, 2. ženskog pola, 3. mlađa osoba. Smiješno i karakteristično za BiH.
Zensko + Hrvatica= deficitarno zanimanje u vlasti
Ivana Kulić kaže kako NSRzB kao multietnička stranka podržava mlade i obrazovane kadrove te je to razlog zašto ju je predložila za ministricu pravosuđa i uprave u Vladi TK. Ti si curo obrazovana, poslušna i totalno nekompetentna za ministarsku fotlju! Može Jerko da skaće do neba i od tebe napravi anđela - đaba, Nisi i nemožeš bez petnaestak godina staža rada baš na ovim poslovima biti kompetentna nemožeš! Pogotovu ne po Bolonji! Sve ovo važi za ostale!
PS. Naravno Begiću i krimogenoj SDA ovo potpuno odgovara!
Mladim definitivno treba dati priliku, ali ako u njenom backgroundu stoje Lijanovići, koji su optuženi za kriminal, onda je opravdano biti skeptik.
Cirkus ☺
neka je...kad vidim kakvi idioti shede u foteljama sa osnovnom skolom... neka cure..
Da nije smješno bilo bi žalosno.Ti i konepetencija nebo i zemlja nego tata je odradio posao pokušao preko SDP-a nije išlo onda preko Boljitka manja konkurencija.Ok mladu osobu zaposliti za strucnog saradnika,savjetnika,portparola ali ministar pravosuđa ovo je skandal.Trenutno politici TK-a odgovaraju podobni a ne pametni.
svi koji su apriore osudili ovu ribu mogu samo da mi popuše karinu obrezanu.i njihovi ukućani,muško žensko nema veze.
i šta ima tu sporno. kad mogu debili vodit ministarstva 20 god ne vidim razlog zašto ova riba nebi mogla. možda experiment uspije ovaj put.
Skola je nebitna draga ministrice, bitna je samo stranka.Ti nikada ne bi bila da nije stranke, a kvalifikacije i reference su nebitne.Poruka svim mladima:"Pustite fakultete, uclanite se u stranke koje ce vam kasnije kupiti diplome u Kiseljaku, Travniku ili Sokocu i postat ce te ministri.
Jos iz obdanista je znala da ce biti mionistrica... Nadam se barem da ima ideja koje ce moci sprovesti u djelo,Ukoliko je pametna koliko prica da je kompetentna. Ako bude samo oci i guzica veceg apetita od znanja brzo ce shvatiti gdje je uplovila...
Koji od glavesina ima sa njom vanbracno dijete?
hmmmm.... kad se sjetim sebe i moje "pameti" nakon zavrsenog fakulteta i dvije godone radnog staza, mislim da je to bila faza frustracije u kojoj sam shvatila koliko toga u praksi jos ne znam. I svako ce ovo potvrditi. Danas, sa 12 god radnog iskustva imam misljenje i stav o temama s kojoma se dnevno u svom radu suocavam. Ona je mozda zaista i ambiciozna i nekorumpirana. Ali je i bolno neiskusna, jer i da hoce nece prepoznati tudje igre cija ce marioneta biti. S druge strane, mozda ce biti bolja od nekih "iskusnih", ali lijenih kojo samo politicke igre igraju. Kako god, nadam se da ce reformisati sudstvo u TK, gdje u 5min do 16h svi po komandi bacaju olovke ma stol i evakuiraju zgradu suda.
Mini Nisi jedina - sve - svi smo prošli tu fazu. Na fakultetu je bio predmet organizacija preduzeća! Ovima ni profesori neznaju šta je tto!