Nakon sramotnih izjava
111

Istraga protiv Danijela Simića i RTRS-a zbog negiranja genocida, Suljagić saslušan kao svjedok

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić objavio je da je danas saslušan kao svjedok u predmetu protiv uredništva RTRS-a zbog negiranja genocida.
Suljagić je ranije podnio prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv uredništva RTRS-a te, predsjednika Udruženja novinara RS-a Danijela Simića.

"Danas sam, u svojstvu svjedoka i podnosioca krivične prijave, saslušan u predmetu istrage protiv Danijela Simića i uredništva RTRS zbog negiranja genocida. Uvijek smo na raspolaganju institucijama BiH", objavio je danas je Suljagić.

Simić je u nekoliko navrata gostujući u programu izjavio da se svake godine u Srebrenici u julu održava "Potočarski igrokaz", aludirajući pri tome na 11. juli kada se obilježava Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Suljagić je nakon toga objavio da je podnio krivičnu prijavu.

"Sad ćemo testirati dvije institucije. RAK, kojem ću poslati pritužbu i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, kojem ću poslati krivičnu. Nimalo ne sumnjam u to da vladavina prava u ovoj zemlji prestaje tamo gdje počinju muslimani, ali tek da se uvjerimo da je to uistinu tako", poručio je tom prilikom Suljagić.