{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraga o pismima upućenim na više adresa vojnih lokacija i Ministarstvu odbrane

F
15.1.2014. u 18:33
1
22
Istraga o pismima upućenim na više adresa vojnih lokacija i Ministarstvu odbrane
1
Istraga o pismima upućenim na više adresa vojnih lokacija i Ministarstvu odbrane
Foto: Ilustracija
Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine pokrenuli su istražne radnje da bi bile utvrđene okolnosti prispijeća određenog broja pisama na više adresa vojnih lokacija i Ministarstva, na imena pripadnika tog ministarstva i Oružanih snaga srpske i hrvatske nacionalnosti, među kojima su i neki penzionirani pripadnici pa čak i umrli.
Sve upućuje na to da su prilikom adresiranja pismonosnih pošiljki korišćeni neslužbeni i neažurirani spiskovi, s podacima o imenima i lokacijama rasporeda (telefonski imenici za internu upotrebu), koji su dostupni svakom pripadniku institucija odbrane, navedeno je u saopćenju Ministarstva.

Ministarstvo odbrane je kontaktiralo civilne institucije za provođenje zakona radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

O rezultatima ovih aktivnosti javnost će putem medija biti blagovremeno informirana, navedeno je također.

"Na više adresa vojnih lokcija, kao i na adresu Ministarstva odbrane, prethodnih dana stigao je manji broj pismonosnih pošiljki koje su naslovljene na pripadnike Ministarstva i Oružanih snaga BiH iz reda srpske nacionalnosti te jedan broj na ime pripadnika hrvatske nacionalnosti.

Radi se o pošiljkama koje su uputili predstavnici 25 udruženja i foruma građana. Određeni broj je stigao na imena bivših pripadnika koji su više od godinu dana penzionisani, pa čak i na imena osoba koje su preminule", citat je iz ovog saopćenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: