{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraga o pismima upućenim na više adresa vojnih lokacija i Ministarstvu odbrane

F
15.1.2014. u 18:33
1
22
Istraga o pismima upućenim na više adresa vojnih lokacija i Ministarstvu odbrane
1
Istraga o pismima upućenim na više adresa vojnih lokacija i Ministarstvu odbrane
Foto: Ilustracija
Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine pokrenuli su istražne radnje da bi bile utvrđene okolnosti prispijeća određenog broja pisama na više adresa vojnih lokacija i Ministarstva, na imena pripadnika tog ministarstva i Oružanih snaga srpske i hrvatske nacionalnosti, među kojima su i neki penzionirani pripadnici pa čak i umrli.
Sve upućuje na to da su prilikom adresiranja pismonosnih pošiljki korišćeni neslužbeni i neažurirani spiskovi, s podacima o imenima i lokacijama rasporeda (telefonski imenici za internu upotrebu), koji su dostupni svakom pripadniku institucija odbrane, navedeno je u saopćenju Ministarstva.

Ministarstvo odbrane je kontaktiralo civilne institucije za provođenje zakona radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

O rezultatima ovih aktivnosti javnost će putem medija biti blagovremeno informirana, navedeno je također.

"Na više adresa vojnih lokcija, kao i na adresu Ministarstva odbrane, prethodnih dana stigao je manji broj pismonosnih pošiljki koje su naslovljene na pripadnike Ministarstva i Oružanih snaga BiH iz reda srpske nacionalnosti te jedan broj na ime pripadnika hrvatske nacionalnosti.

Radi se o pošiljkama koje su uputili predstavnici 25 udruženja i foruma građana. Određeni broj je stigao na imena bivših pripadnika koji su više od godinu dana penzionisani, pa čak i na imena osoba koje su preminule", citat je iz ovog saopćenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: