{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istočno Sarajevo: Radnicima Energoinvesta zabranjen ulazak u firmu

F
11.10.2012. u 17:38
0
16
Istočno Sarajevo: Radnicima Energoinvesta zabranjen ulazak u firmu
0
Istočno Sarajevo: Radnicima Energoinvesta zabranjen ulazak u firmu
Istočno Sarajevo
Radnici "Energoinvesta – Rasklopna oprema" u Istočnom Sarajevu onemogućeni su danas da uđu u krug firme, nakon što je uprava preduzeća donijela odluku da će od 239 njih samo 19 biti pozvano na posao.
Ta odluka Upravnog odbora "Energoinvesta“ izazvala je ogromno nezadovoljstvo i ogorčenje zaposlenih, posebno, što smatraju da preduzeće može da nastavi proizvodnju i trenutno imaju ugovorene poslove od pet miliona KM.

Proizvodnja je u preduzeću obustavljena, a sve po odluci većinskog vlasnika.

Predsjednik Izvršnog odbora sindikata "Energoinvesta – Rasklopna oprema“ Siniša Milošević potvrdio je da su za sutra u Banjoj Luci najavljeni razgovori sindikata i uprave preduzeća s predstavnicima Ministarstva industrije RS-a.

On je potvrdio da će od izvršne vlasti RS-a tražiti da izvrši reviziju privatizacije ovog preduzeća.

S druge strane, vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Zoran Kukobat ponovio je da je situacija u ovom kolektivu veoma teška zbog finansijske situacije.

On je radnike pozvao da se strpe, ustvrdivši da rukovodstvo fabrike ulaže maksimalne napore da kod Vlade RS-a „izdejstvuje“ kreditni aranžman s Investicionom-razvojnom bankom od 11,7 miliona KM.

U "Energoinvestu - Rasklopna oprema” radnici 38 mjeseci nisu dobili plate zbog čega je sindikat ovog preduzeća mnogo puta ranije upozoravao institucije RS-a da većinskog vlasnika, beogradsku kompaniju “Jugotrade”, proizvodnja u ovoj tvornici energetske opreme nikada nije ni zanimala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: