Nakon prijave radnika
104

Ista stranka, različiti stavovi: Mladi SDA Centar nasuprot Zahiragića podržali Coulthardovu vožnju tramvajem

I. Sa.
Nakon informacije da je vozač GRAS-a Fahrudin Džabija podnio prijavu MUP-u Kantona Sarajevo nakon što je David Coulthard upravljao tramvajem, reagovala je Asocijacija mladih SDA Centar.
Kako navode, upravljanje velike zvijezde Formule 1 Davida Coultharda sarajevskim tramvajem bila je odlična prilika za promociju Sarajeva.

"Navedeno je bilo u prisustvu instruktora vožnje tj. u kontrolisanim sigurnosnim uslovima. Sam spektakl na kojem su građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine imali priliku vidjeti vožnju bolida Formule 1 i legendarnog vozača je događaj koji Sarajevo zaslužuje mnogo češće nego je to bilo dosad. Građani Sarajeva i privatne kompanije su platili ovaj spektakl i s pravom su ponosni na njega. Sarajevo zaslužuje mnogo više od otužne slike i nikakvog sadržaja u režiji Trojke koja upravlja našim gradom preko pet godina, a njihovi prvaci kroz razne stranke i preko deset godina", navodi se u saopćenju.

Poručuju da glavni bh. grad nije "ničija privatna svojina i negodovanje pojedinaca je potpuno besmisleno, od čega je samo besmislenija prijava koju je uposlenik GRAS-a podnio protiv Davida Coultharda".

"Sarajevo nije ničija privatna svojina i negodovanje pojedinaca je potpuno besmisleno, od čega je samo besmislenija prijava koju je uposlenik GRAS-a podnio protiv Davida Coultharda. Pozivamo navedenog uposlenika da podnese krivičnu prijavu protiv kriminalaca i lopova koji su GRAS doveli u stanje duga od preko 400 miliona KM. Predlažemo GRAS-u i Vladi Kantona Sarajevo da tramvaj kojim je upravljao David Coulthard nosi njegovo ime i prezime kao znak zahvalnosti za promociju našeg grada. Preko 40 godina su građani Sarajeva plaćali javni prevoz u Sarajevu, plaćali lopovluke i kriminal kadrova koji su upravljali ovom kompanijom, njihove kuće, stanove, vikendice i ugodan život pokradenim parama. Najmanje što danas zaslužuju su novi tramvaji i spektakl kojem su prisustvovali ovog vikenda", navodi se u saopćenju.

Međutim, napomenimo da je član SDA Haris Zahiragić upravo prvi komentarisao ovu vožnju čiji se sadržaj ne podudara sa ovim saopćenjem iako se radi o istoj stranci.

"Fakat, čuj neovlaštena osoba, bez adekvatne edukacije, vozila nečiju djecu tramvajem…Po nepovoljnim zaduženjima i po sigurnosnoj situaciji u rangu smo neke trećerazredne države Latinske Amerike, ali ovakve gluposti siguran sam ne rade ni tamošnje vlasti", napisao je Zahiragić putem mreže X.

Zato se postavlja pitanje kome je Asocijacija mladih SDA Centar uputila kritiku: svom kadru ili predstavnicima Trojke u ovom kantonu?