{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Ispred Narodnog pozorišta podigle zastavu za bh. žene

S
3.9.2010. u 14:54
0
11
Ispred Narodnog pozorišta podigle zastavu za bh. žene
0
Zastavom za sve bosanskohercegovačke žene podignutom danas pred Narodnim pozorištem u Sarajevu predstavnice fondacije "Cure" kako bi animirale političke partije da na predstojećim izbornim kampanjama daju više medijskog prostora ženama, te da se pokrene svojevrsni mjesec ženskog aktivizma i promišljanja političke stvarnosti i uloge žene u BiH.
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)

"Ženama želimo poručiti da aktivinje učestvuju u izbornom procesu, da se uključe, dobro pogledaju ko šta nudi, izađu na izbore i glasaju za najbolje", kazala je Vedrana Frašto, glasnogovornica fondacije "Cure".

Zastava je podignuta kao dio cjelokupne kampanje u okviru projekta "Osnaživanje uloge žena: 101 razlog zašto glasati za ženu", a osim u Sarajevu, planirano je podizanje zastava s porukom "Domaćice više zbori i za svoje mjesto se izbori" i u Bijeljini, Bratuncu, Livnu i Bosanskom Grahovu.

(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)


Osim podizanja zastave, organizirano je i dijeljenje simboličnog promotivnog materijala kao što su kecelje, kuhinjske rukavice, kuhače, naočale, marame i brošure u kojima je kroz izjavu 101 poznate ličnosti objedinjen 101 razlog zbog kojeg na predstojećim izborima treba dati glas ženama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: