Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Amin. Ustaćemo opet, ako zatreba.
Procitajte knjige Alije Izetbegovica pa pricajte onda nesto.
Nije mi jasno zasto intervjuisete ove dedice koje su vec jednom nogom u grobu kao sto je i Alija bio.....ode prouciti ili pomolit se bogu i to mu je citav zivot! Od ljubavi se ne zivi ali Boga mi ni od vjere! Pitajte nas mladje jel nam draze da imamo posao i platu ili da idemo u djamiju i crkvu i imamo neki blagoslov! Od fatihe i ocenasa ne mogu kupiti ni kruh a Boga mi ni hljeb! Bjezi Habibe i nemoj djecu trovati cudnim pricama.....a i vi sa ovog KIKSA sta ce vam ove teme....radi gledanosti ccccc........pa i avaz je bolji od vas!
@Tonetto U dzamiju
Pa eto vam demokratija,sloboda govora i ostale P.M. I ja bih volio da svi vi b.alije,u.stase i c.etnici opet sutite i tresete se kad neko spomene predsjednika,a ne da se pusete kao veliki nacionalisti i unosite nemir medju normalne ljude zbog vaseg drugacijeg pogleda! E to nam je donio taj veeliki trojac A.T.M,! u TITINO DOBA SUTILI A DANAS MI BRANE (ZA TO STO SAM KATOLIK....HRVAT NI U KOM SLUCAJU) DA HODAM SA ELMOM! ccccc.....e.bo te tvoj predsjednik,takvi su nam ovo i donjeli......trebao je graditi fabrike a ne djamije!Trebao je fabrike graditi i on i onaj njegov sin retardirani pa ih ne bi pljuvali
Kretenska redakcijo zasto dopustate ovakve komentare koji prljaju ime naseg pvog predsjednika
Ja sam rodjeni sarajlija,ali Aliju ne priznam kao predsjednika iz razloga sto je navukao i vehabije i papke iz svih okolnih sela i istocne bosne u nas lijepi grad i na asfalt,a u isto vrijeme prodao pola ove nase lijepe drzave da bi mu se sin dizao u visine! Bilo je i vecih vodja koji su radili u ime svih ljudi koji se osjecaju kao Bosanci a ne samo muslimanskog zivlja! I nije vam alija spasio straznjicu u sarajevu nego pravi sarajevski mangupi i borci koji su na svoju ruku branili ono sto nam je ostalo! Nek si umro i ne vratio se da Bog da ko i Tudjman i Milosevic!
habibe ne serendaj i ti si jedan sto si sirio mržnju i govori o si sve treba pobiti ko nije nas. a ko to nas sjeti se hebibcinoo jedna nego nijedne vise jer ces odgovarati za svoja zlodjela i za huškanje pojedinaca na zločin
HABIBE SVAKA CAST HAVERU.PUSTI OVE MISEVE STO KOMENTARISU ,NAVIKLI DA JEDU VNAGO PA TO I OVAJ PUT NE PROPUSTAJU.TI SI BORAC,PATRIOTA I ZBOG TAKVIH PATRIOTA BOSNA SE ODBRANILA.
Svjedok Đorđe Andrić je kazao kako se od sredine maja 1992. godine nije moglo slobodno kretati te da su u Tarčinu (općina Hadžići), gdje je živio s porodicom, policajci svakodnevno dolazili i od srpskog stanovništva tražili oružje. Andrić je, kako je rekao, 6. juna 1992. iz porodične kuće u Tarčinu, zajedno s braćom i ocem, odveden najprije u Društveni dom u Pazariću, gdje su ih ispitivali o naoružanju, a potom je njega izvjesni Kalgari odveo u logor “Silos”. “Kad sam došao u ćeliju, bio je mrak. U pola noći došlo je šest policajaca pitajući ko je tek došao. Izveli su me i pregazili ispred ćelije”, kazao je svjedok. On je ispričao da je sutradan prebačen u drugu ćeliju, gdje se susreo s bratom i još nekim muškarcima koji su bili pretučeni i krvavi. Tokom boravka u “Silosu”, svi zatočenici, tvrdi svjedok, bili su prebijani, a izvjesni “Kalember Buba” ih je najviše tukao.
Suđenje osmorici optuženih za zločin počinjen nad civilima i ratnim zarobljenicima na području općine Hadžići počelo je svjedočenjem Đorđa Andrića, koji je opisao surovi život zarobljenika u logoru “Silos”, gdje je bio zatočen pet mjeseci.
I meni vise lici na Mladica, al\' eto.
nit je vedro nit oblačno..
Ko je ba alija izetbegović, ko kakva ličnost, pa nije Josip Broz Tito
joj sto mrzim ove sto su im komentari duzi od teksta koji komentarisu
sta se odma hvatae svadjat budaletine,cast izuzecima koji su spremni se opet borit za domovinu BIH.kao sto rece brat citajte malo alijina djela ,ili knjige svatit cete o cemu se radi, i ko ovdje prica ona budala rece da ne lici na rah.aliju izetbeg.imas li oci ispale ti dabogda pa pogledaj ako uopste znas rah.pred.aliju?????i citaj malo sto je habib bio dvojnik??????ne lupetaj bezveze i da ste tolki heroji na srbe i horvate ko na svoje bolje bilo ,i nebi bihdanas bila podijeljena na srpsku i federaciju???????? moji heroji!!!!!!!!!i sta ste se uhvatili tastature ko pjan plota ,prihvatite se nekog posla od kojeg cete zaradit sto god i nece te trazit od vkade da vam dade ista ,krampu i lopatu u ruke , amanje svadje i prepirke medjusobnooo,to vam savjetujem,i ne cekajte nista od drugog vec se uzdajte u se i svoje kljuse..........!!!!......
.......primali svakodnevnu ogromnu pomoc u ljudstvu, oruzju i MTS-u iz Smrdije sto je za borce 28. divizije ipak bio prevelik zadatak i tada ipak nemoguce ( uz stalnu i svakodnevnu artiljerijsku vatru iz Srbije, sa Nijemica, iz Ljubovije, sa Poloma i drugih kota po polozajima 28.divizije i po Srebrenici i skoro svim bosnjackim selima ) da oslobode i te preostale okupirane zone... general Sefer Halilovic predlagao je Aliji kupovinu oruzja, kojim bi se naoruzala Armija BiH.to oruzje svakako u tom trenutku nije moglo se dopremiti do zone odgovornosti 28 divizije tj do Srebrenice,ali se mogao jako dobro naoruzati 2 Korpus u TZ,koji je sa 50 000 vojnika mogao se spojiti sa jos tada postojecim enklavama koje je drzala Armija BiH, od Sapne sa Kamenicom, Cerskom, Konjevic Poljem, a time i Srebrenicom i Zepom ! izdajnik Alija je to odbio, iz samo njemu znanih razloga ! iz svega nabrojanog ja mu nikad fatihu ne ucim nego hraknem i pljunem kad se njegovo ime i prezime pomene !
postavljanjem uredskog stakora ( i oficira JNA sve dok nije zarobljen )Rasima Delica za komandanta Armije, Alija nista nije ucinio da se dopremi oruzje,municija i protivoklopna sredstva u Srebrenicu helikopterima, kako se to cinilo, bar u onoj mjeri u kojoj je to bilo moguce i koliko su okolnosti dozvoljavale, dok je komandant bio general Sefer Halilovic ! pomoc koju je general Halilovic slao bila je istina vise simbolicna nego dovoljna i dostatna za borce 28. divizije i napaceni srebrenicki narod, no svakako je ogromno pozitivno i moralno djelovala i imala utjecaja u to vrijeme sto je rezultiralo da u periodu od juna 1992 godine do februara 1993 godine borci 28 divizije oslobode cijelu opcinu Srebrenicu osim sela Skelana, cijelu opcinu Bratunac osim Bratunca i periferije ! oni koji poznaju ta podrucja znaju da je najuzi pojas koji je ostao pod cetnnickom kontrolom bio povezan mostovima u Skelanima prema Bajnoj Basti i u Bratuncu prema Ljuboviji odakle su cetnnici ....