|

Isplati li se predizborno mijenjanje stranačkih košulja?

Isplati li se predizborno mijenjanje stranačkih košulja?
6
Piše: G. D.
21.11.2014. u 19:37
11
komentara
6

dijeljenja
Isplati li se predizborno mijenjanje stranačkih košulja?
Ko je mijenjao partijske košulje u predizbornim jutrima u Republici Srpskoj - nije se proslavio. Slavko Boljanovik, Željko Perenčević, Cvijetin Nikić, Radomir Pašić, Dragan Đokić, Slobodan Popović - samo su neki "preletači", koji su predizborne prelaske u druge stranačke tabore naplatili debelim neuspjehom.
Bivši SDS-ovac iz Novog Grada Radomir Pašić isključen je iz ove stranke nakon svađe sa Mladenom Bosićem. Prešao je u NDP Dragana Čavića, a kao kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS osvojio je "tankih" 1.749 glasova i ostao van skupštinske sale. Čavićeve uniforme sreću nisu donijele ni Draganu Đokiću, bivšem članu SNSD-a, koji je u istoj trci kao Pašić, skupio 555 glasova.

Petnaest glasova više dobio je Slobodan Popović, koji je iz SDP BiH prešao u PDP i to predstavlja poražavajući rezultat za bivšeg šefa poslanika SDP-SDA.

Najteži "preletački" udarac dobila je Srpska napredna stranka Hadži Jovana Mitrovića, koja nije osvojila nijedan mandat u NSRS. Takva sudbina zadesila je i Slavka Boljanovika iz Bileće, koji je u prošlom sazivu NSRS bio poslanik Srpske radikalne stranke Milanka Mihajlice, dok je kao Mitrovićev kandidat osvojio tek 608 glasova.

I Željko Perenčević sa liste SNS-a je imao sličnu sudbinu: osvojio je svega 188 glasova. Prije toga, Perenčević je bio ubjedljivo posljednji od tri kandidata na prevremenim izborima za načelnika Laktaša. Promašaj je bio i prelazak Cvijetina Nikića iz Bijeljine, koji je u SNS prešao iz SDS-a, a na izborima je osvojio 973 glasa.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...