Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
YUGO Opet ti o deklaraciji kao da se država uređuje po njoj.Nismo mi bili protiv Jugoslavije,ali kada su izašle Slovenija,Hrvatska,Makedonija nismo se baš osjećali ugodno da ostanemo samo sa Srbijom i Crnom Gorom,nešto zbog arogancije tadašnjih političara,a i mediji su imali uticaja.I mi imamo loša iskustva iz prve zajednice,kraljevine Jugoslavije kao vi iz 1941.Zašto niste niste napali Crnu Goru kad je izašla,veći je procenat bio da ostanu u zajednici nego ovdje u BiH?Može se postaviti i pitanje,ako ste bili zadovoljni Jugom,što niste zadovoljni s BiH?A sada nakon svega, slažem se da bi bili bolje da smo ostali zajedno.
Objektivan Zašto da BIH izađe iz Jugoslavije koja je bila praktično unija ,pa da svi zajedno opet uđemo u EVropsku uniju ??? Besmisleno je očekivati da Srbi Hrvati i Muslimani žive zajedno u BIH ,a ne mogu u Jugoslaviji , to je kao da kažeš ne mogu da obučem jaknu iz Srednje škole ,ali obuću onu iz osnovne TJ. da Hrvati ne napuste BIH ,pa odmah su formirali Hrrceg -bosnu ????? Dodajmo tome da Muslimani Hoće BIH samo jer su većina ,a na čelu Alija sa ovakvim programom ???? A Srbi imaju Trrgično iskustvo iz 1940-tih Dakle zašto nevalja Juga ,a valje BIH ???? Pošto je naslov objektivno , dekleracija ima mana ,ali u glavnom dobra ,ali za većinski Muslimansku zemlju , Jug i BIH to nisu , mnogo bi bolje bilo da je sada primjenjujete , Čak i PAnislamizam nije loš ,ali ja sam Panslavista .
@ YUGO Kakve veze ima Islamska deklaracija sa BiH,ta nije ugrađena u ustav.Naš put je jasan,a to je EU i zakoni u skladu sa njihovim.Hoćeš li da kažeš da Alija I. nije bio predsjednik da bi vi mirno prihvatili izlazak BiH iz Jugoslavije?
Denzi Pročitao sam ponovo čitavu deklaraciju .
jesi li ti Milojko ikada u svom jadnom i bijednom nacionalističkom životu pročitao tu deklaraciju? nisi zar ne? pa šta se praviš pametan, znaš li šta piše u njoj? ne znaš, zar ne. pa zato šuti, i ne širi mržnju među ljudima ionako im je svega dosta, pa se ti još pojavio s svojom ratnohuškačkom politikom....
A VELIKU ZAHVALNOST DUGUJEMO MI IZ RS-A I ALIJINOJ ISLAMSKOJ DEKLARACIJI GDE ZAGOVARA TEZE DA JE ARAPSKO PISMO JEDNOSTAVNIJE OD LATINICE I JEDINSTVO MUSLIMANA I ARAPA I OSTALE CI-GANIJE OD BANTU PLEMENA DO MALEZIJE! HAHAHA
@(ludi) milojko valjda: \"srecna slava\"?! e moj milojko, nikad od tebe srbina biti nece :)
I.zmetl.am znači \'\'obavezati se na kukanje i traženje sa.da.ke\'\'
SRETNA SLAVA REPUBLIKE SRPSKE I HVALA ALIJI I NA OVOM I NA ONOM SVETU !!!!!!!!!
ispravka - BUKVAR
@yugo to ti cito \"islamsku deklaraciju\"?! da Bog da jarane, da si ti u zivotu ista osim ovih komentara na forumu procitao. eventualno kukvar, kao beletristiku.
A na sta to pomislimo Muhamede?
Kad se kaze Islam ,svi pomisle na nesto drugo.
U tom smislu, podsjetimo se odgovarajućeg teksta \"Islamske deklaracije\" Alije Izetbegovića, teksta kojeg se nijedan od sadašnjih bošnjačkih lidera nije odrekao, a koji se u praksi sve otvorenije primjenjuje: - Dužnost je muslimana da u državi, u kojoj su u većini, uspostave islam kao vjeru i na njoj zasnovan politički sistem; - Postoji nespojivost islama i neislamskih sistema;. - Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija; - Polažući pravo da sam uređuje svoj svijet, islam jasno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području; - Nema, dakle, laičkog principa, a država treba da bude izraz i da podržava moralne koncepte religije. Ne može biti jasnije. Umijesto čovjeka govore njegova djela ,a i ovo se može podevsti pod zloupotrebu Islama .
Ako IZ hoce da se bavi politikom sto ne napravi stranku i ne uzme puno odgovornost za vodstvo ljudi, kao sto su to ucinile vec npr. CSU u Njemackoj, ili krscanski socijalisti u Francuskoj, Italiji itd. Ima i Hezbulah i Sas u Izraelu. Takve stranke niti su protiv demokracije niti su nesto sto do sada nije vidjeno. Eoi u Egiptu su dobila mislimanska braca. Pa neka IZ napravi stranku i izadje na izbore i prema broju glasova uzme ucesce kao i svi drugi, a ne da utice na drustvo iz dzamija s nula odgovornosti i uzima pare, a ne placa porez. Nego hajmo stranka, platforma stranke da se zna za sta se zalazu, izbori, odgovornost za odluke za koje glasaju i neka plate porez kao i svi ostali. Kad moze od EU do arapskih zemalja, moze i kod nas. Neka se odvoji vjera od drzave. Ili neka se bave vjerom a ostave politikom, jer ne moze vise na dvije stolice, a nigdje ni za sta nemaju odgovornosti.