Razlog za uznemirenost muslimana
0

Islamska zajednica BiH zabrinuta za sigurnost Zukorlića

FENA
Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izrazila je zabrinutost informacijama koje govore da je sigurnost glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera ef. Zukorlića ugrožena i da se vrše pripreme za njegovu fizičku likvidaciju, prenosi danas MINA.

Kako navode, planiranje ubistva muftije Muamera ef. Zukorlića zaslužuje svaku osudu svih organa i institucija IZ i razlog je ozbiljne uznemirenosti svih muslimana, a ova informacija trebala bi skrenuti pozornost relevantnih međunarodnih institucija u BiH i regionu, jer napad na muftiju Zukorlića je napad na slobodu i ljudska prava svih muslimana Bošnjaka.

Svako ugrožavanje sigurnosti muslimana u Sandžaku može imati nepredvidive konsekvence, zašto je odgovoran Beograd, posebno predsjednik Boris Tadić i njegovi savjetnici, jer država Srbija i njene institucije imaju obavezu da garantiraju sigurnost muftiji Muameru ef. Zukorliću, te otklone sve prijetnje muslimanima i smetnje u radu Islamske zajednice u Srbiji.

MINA prenosi da Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini smatra odgovornom državu Srbiju i njene organe za sigurnost muftije Zukorlića te ukazuje na dvostruke standarde kada su u pitanju srpski mediji i njihov odnos prema muslimanima i Islamskoj zajednici.