Komentari (192)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam kojim beterima kupatilo smeta!? Znacajan turisticki ugostiteljski objekat koji ce da zaposli nesto ljudi i da ostvaraju profit. Ne znam sto se ovi bune protiv investicija u dzamije? Ja bas i nisam neki vjernik ali ne razumijem tu logiku! Dodje neko i kaze hej me bi da pomognemo da obnovite porusenu dzamiju, a sta mi bi ko trebali reci "Nemoj dzamiju ti nama napravi hidroelektranu!" Pa zar hodze trebaju da pregovaraju o autoputevima, fabrikama etc..??! To je posao politicara! Ja se slazem da ovoj zemlji je potrebno vise fabrika, ali to nije posao vjerskih radnika da daju impuls tome nego nasih nesposobnih privrednika. U Turskoj se naplacuje hamam masaza od 50 Eura i najbolji gosti su zapadni Evropljani! Ne znam cemu se ovdje prica o dzamahiriji!! Cak i u Zürich-u gdje zivim i radim postoji hamami i super rade!! evo pogledajte: http://www.fitnesspark.ch/hamam-muenstergasse i u Baden-u : http://www.fitnesspark.ch/baden-hamam/ i drugi gradovi.....
Prvo, Sarajevo nije Cirih, a drugo, ko će ti u SA platit' 50 eura za to kupanje? Ako se fokusiraš na tih par "turista" od jula do septembra, onda je to totalno propala investicija. Al' eto, i to spada u neku vrstu vjerskog, kulturnog objekta pa će Arapi da šalju pare za održavanje, dok imaju. A i šta će nam radna mjesta kad mi nismo voljni da radimo, nego da se molimo Bogu i kupamo.
@zloco - Po tvojoj logici ne trebamo onda ni hotel Evropa gdje konak kosta oko 300 KM. Za te pare mogu da biram prenociste i u Cirihu. Ja sam siguran da ce se u Sarajevu naci musterije za ovu vrstu usluga. Ja kad sam zadnji put bio u oktobru 2013 u Sarajevu bilo je puno turista, znaci nije ograniceno samo na ljetnu sezonu. Postoji mogucnost da kao i ovdje na zapadu sa godisnjom preplatom dobijes znatan popust...."Nije sve tako sivo kad imas sa nekim otici na pivo" - trebamo gledati neke stvari optimisticnije...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Lijepa vijest... svaka cast. Hvala Turskoj za jos jedan u dugackom nizu projekata. Hejteri nek ga cuclaju to im je jedino i ostalo...
''Sve je počelo stidljivo još tokom onog nesretnog rata u devedesetim, kada je nekoliko stotina arapskih dobrovoljaca i Turaka došlo u našu zemlju da se bori na strani Armije BiH. Tu je posađena klica njihovog kasnijeg paklenog plana za preuzimanje naše zemlje. Kasnije su došla „humanitarna“ društva, za njima arapski i turski univerziteti, investicije, a sve je kulminiralo kupovinom stanova i gradnjom čitavih novih naselja. U naše drutšvo ulazili su tiho, neprimjetno, u početku se krećući samo u svojim zajednicama i čekajući da njihov broj dovoljno naraste.''
sto i ne potpises citat?? Radovan Karadjic, Kacavenda il Duduk... takav moronizam moze samo od njih i njima slicnih da stigne...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Tursko kupatilo ša la la la la
to daj nam jos dzamija neka dzamija ba ba, i skole i fakultete sve u dzambije pretvorit sta ce nam to ba samo dzamijaaaa
Djelujes malo nepismeno sa tim, kladim se da nisi iz Sarajeva.
i treba da djelujem nepismeno, a ti mi malo paglu djelujes jer ne kontas sta je pisac htio rec!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Znas sta bi mi obnovili bez Turske? Nista.
Sve bi se srusilo samo od srebro onda reci nisu turci braca ,Jesu kako nisu
vazno je da je obnovljen...a to sto narod nema sta da jebe i da jebe....nema veze...nek su vjerska sranja obnovljena kako bi Hodje lovu uzimale.....to je najvaznije !!! jebem vas sve u bulju..i narod i politicare....dabogda Bosne usrane nikad vise NEBILO !!!!
Agresori Srbi iz Bosne u vecini,kako moze neko biti agresor zemlje iz koje potice i gdje je rodjen ?
petokolonasi, agresori, ista stvar... Agresija je isplanirana, pokrenuta i izvedena iz vana, domaci srbi su bili na strani te agresije, a onaj ko je na strani agresora je agresor... sta nije jasno???
Kako će agresija biti izvana, kad je SR BiH bila u tom trenutku dio SFRJ koji se neustavnim činom odcijepio, a na koji je pravo da reaguje imala JNA kao branilac ustava SFRJ. Velika je razlika između građanskog rata i agresije. Kao da bi bila agresija na Republiku Srpsku kada bi neustavnim putem proglasila nezavisnost, a armija RBiH na to reagovala..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jos malo pa u ovom Sarajevu nece biti nista drugo sem dzamija.Nema tu mjesta za Srbe i Hrvate.Nek zatucane bosnje i dalje prave dzamahiriju.Samo se bojim da ce Ameri opet iskoristiti Srbe da to poravnaju.Hebote normalan svijet u 21 vijeku prave aerodrome,spejs satlove diznilende,vodene parkove,poslovne centre itd..Dok u dzamahiriji vracaju se u 15 vijek.Vec nema alkohola ,zabave jos malo ce zene zivjeti po serijatu.Hvala Srpskoj vojsci i Srpskim vodjama sto su to prepoznali ,pa sad imamo Republiku Srpsku svjetlo na kraju tunela.Zivio Dodik i Republika Srpska evropska drzava!
Zanimljivo je koliko si samo zatucan i ograničen :D Ali šta drugo očekivati od jednog srpskog genocidaškog otpada.
Kad degenerik nezna sta je Dzamija, a sta moderni welness/spa... Mora da ga je vladika "krstio" dok je bio mali...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Komentar Sa jednog bloga: Dok ovo pišem, hiljade nedužne dece na našoj maloj Planeti, umire od najtežih bolesti i gladi… Zašto “svemogući bog” to ne spreči ??? Ako bog hoće da spreči zlo a ne može, onda nije svemoguć ! Ako može a neće da spreči zlo, onda je bog zao ! Ako može i hoće da spreči zlo, zašto zlo postoji !? Ako ne može i neće da spreči zlo, zašto ga nazivamo bogom ???
...pa prestani pisati, jbg ti...
Svemoguci bog je ocito veliki zajebant kad malu djecu muci AIDSom, pa ih vraca u dzenet. "Ha! Jest ono bilo dobro, jelda? Octe opet u Afriku? Imal' ko da nije zarazen AIDSom silovanjem djevica? Auuu... tebe moramo da reinkarniramo da i to probas. Ne znas sta je merak dok te nepismen degen ne siluje i zarazi te bolescu od koje umres u mukama."
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tako se pomaže ekonomija bratskog naroda. i narodnosti. A ne kao Arapi Srbima: Air Serbia, Beograd na vodi, vojni program, ...
Sto manje dzamija to ljepsi grad.
sto manje vlaške olosi u BiH ljepsi zrak,cisca voda,uglavnom ljepsa Bosna i Hercegovina....
Komentar Sa jednog bloga: Dok ovo pišem, hiljade nedužne dece na našoj maloj Planeti, umire od najtežih bolesti i gladi… Zašto “svemogući bog” to ne spreči ??? Ako bog hoće da spreči zlo a ne može, onda nije svemoguć ! Ako može a neće da spreči zlo, onda je bog zao ! Ako može i hoće da spreči zlo, zašto zlo postoji !? Ako ne može i neće da spreči zlo, zašto ga nazivamo bogom ???
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hvala Direkciji vakufa Republike Turske koja će obnoviti ovaj hamam je bio izgrađen sa nijetom/svrhom javnog kupatila za sve građane. Po ovome što se vidi, izgleda da će biti obnovljena zgrada ali ne i prvobitni nijet/namjera vakufa da ovaj hamam bude od koristi svim ljudima već će se sudeći po ovim fotografijama pretvoriti u crveni fenjer za korumpiranu ratno-profitersku elitu Radeljaša i Budnja unutar dvorišta džamije.
Vanjski izgled je takav , kakav je i tu se ne moze puno uraditi ali unutrasnjost ?! Arhitekti / dizajneri su ili imali vezane ruke zbog finansiera ili zavrsili dopisni indijski kurs . Na stranu sto ce gosti moci da uzivaju i opuste se s pogledom na harem?! :)
Kad se i u Budimpešti možete kupati u Turskom kupatilu zašto onda to ne bi bilo i u Sarajevu. Kad ovo završe treba izgraditi još koje.
a mozda za pocetak da malo treniramo u sopstvenom prije nego pocnemo koristiti tursko kupatilo? .))
Jer su i originalno s*** i porusili. Ovo restauriraju ono sto su ga Austrijanci napravili 1891. Koje su lokalci onda iopet uredno slupali pa ga sad treci put prave Turci. Akobogda... Cetvrti ce praviti Kinezi. Pa cemo imati zmajeve po krovu iz cijih ce usta da siklja para. It's gonna be awesome!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Što drugo reči do veliko hvala Direkciji vakufa Republike Turske koja nesebično pomaže da se obnove vandalizmom i kulturocidom uništeni i/ili urušeni sadržaji našeg bogatog i vrijednog graditeljskog nasljeđa.
IZVODŽAČ RADOVA HAHAHAH koja nepismena stoka
Svrati nekad u Sarajevu do vjecne vatre. "Otadjbine" je prepravljeno u "otadjZbine" stiklanjem Ž na đ. http://www.sonar.ba/slike/vjecna_vatra_1.jpg
Evropo dolazimo: http://casaspa.co.uk/ London hamam http://www.balinea.com/paris/bonsplans?type=153&stype=154&offset=0&sort=price_asc&gclid=CK_Q-rjMkbwCFUiN3god70MAqg - Paris hamam http://www.sultanhamamberlin.de/site/?gclid=CLmv5crMkbwCFcNF3god8UQAag -Berlin hamam http://www.aisawanspa.at/index.php?contentID=118&mainActive=106&mainName=Spa%20Men%FC&subName=Hamam%20%28Wasserbehandlung%29&lang=de Bec Wien hamam http://www.rituelsdorient.com/ Barcelona hamam Samo ovdje imaju neki kompleks od turskog....