Zahvalila glasačima
6.2k

Irma Baralija "pomela" na listi za Gradsko vijeće, osvojila više od 2.500 glasova

G. Š.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija i kandidatkinja Bh. bloka službeno je objavila da je ušla u Gradsko vijeće Mostara s obzirom na broj glasova koje je osvojila.

Kako je navela ova političarka, na listi Bh. bloka za Stari Grad je apsolutni pobjednik sa 76,21 posto glasova i podrškom 2.527 preferencijalnih glasova i to na 75 posto listića.

Baralija je osvojila najviše glasova među svim kandidatima s listi sedam gradskih područja. Od nje su više osvojili jedino kandidati sa Centralne gradske liste za koju su mogli glasati svi građani Mostara, a ne samo jedne općine.

"Dragi prijatelji, članovi porodice, komšije, školski drugari i drugarice, sugrađani s područja Starog Grada, hvala vam svima koji ste jučer odlučili da sam upravo ja osoba koja želite da vas u naredne 4 čeitir godine predstavlja u Vijeću. Hvala vam na povjerenju koje ste ukazali Bh. bloku i meni lično, učinit ćemo sve što možemo da to povjerenje i opravdamo", istaknula je Baralija.

Dodaje kako zna da su mnogi koji su je podržavali priželjkivali veliki preokret na mostarskoj političkoj sceni i mnogo više mandata od 6 koje će, kako stvari trenutno stoje, imati u Vijeću Mostara te je zamolila da ne budu razočarani.

"Nema mjesta razočarenju jer nismo više 'grad-slučaj', vratili smo demokratiju! Ovo je i najveća pobjeda", istaknula je Baralija.

Dodaje kako će SDP vrlo vjerovatno imati više mandata nego je imao u posljednjem sazivu Vijeća, a da Naša stranka postaje prvi put parlamentarna u Hercegovini i to sa dva mandata, navodeći kako je riječ o dvjema ženama.

"Sa 6 mandata se još uvijek može uraditi štošta. Očito je da građanske opcije jačaju, a ove druge slabe, važno je samo držati kurs i raditi vrijedno, hrabro i pošteno, rezultati će bivati sve bolji i bolji. Mostar je teška i kompleksna sredina, suštinske promjene je nemoguće napraviti preko noći, one mogu biti samo rezultat dugogodišnjeg rada", poručila je Baralija.

Na kraju je čestitala svim kolegama iz drugih stranaka, koji su osvojili mandat časno i pošteno.