BiH
303

IPSOS istraživanje: Klix.ba najutjecajniji internet medij u BiH

Piše: J. H.
Portal Klix.ba najutjecajniji je i najrelevantniji internet medij u Bosni i Hercegovini, potvrdilo je to istraživanje Nacionalnog demokratskog instituta u BiH i IPSOS-a, globalne istraživačke kompanije.

Istraživanje koje je obavljeno na uzorku od 2.040 ispitanika u periodu od 13. do 24. jula 2014. godine je pokazalo da će 7% ispitanika na Klix.ba pratiti kampanju i Opće izbore u oktobru. Na drugom mjestu se našao blic.rs sa svega 1%, dok će 10% građana BiH izbore pratiti na svim ostalim portalima. 30% ispitanika se izjasnilo da ne koristi internet ili ne čita portale, a 39% da izbore neće pratiti ni na jednom portalu.

Na ovaj način još jednom smo potvrdili lidersku poziciju na bh. tržištu kada su u pitanju internet mediji, njihov utjecaj i relevantnost među građanima Bosne i Hercegovine .

Klix.ba je nastao krajem 2000. godine i sve do danas ostao je najposjećeniji informativni portal u Bosni i Hercegovini.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez vjernih čitatelja, čiji se broj svakog mjeseca povećava, a koji su prepoznali objektivnost, tačnost i brzinu informacija koje im Klix.ba pruža.

Kada je riječ o ostalim medijima, Federalna televizija je potvrdila svoje liderstvo među televizijama sa 23 posto odgovora ispitanika. Iza njih je Televizija BN sa 18 posto dok su RTRS i BHT dobile po 12 posto povjerenja ispitanika. Slijede ATV, Hayat, Face TV, OBN, Pink BH...

Među printanim medijima, Dnevni avaz je na prvom mjestu, Blic na drugom dok je Press RS na trećem mjestu. Četvrto je Oslobođenje, a peti Glas Srpske.