Prva od juna
46

Ipak će se održati: Ana Babić uputila zastupnicima Skupštine KS poziv za sjednicu

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić uputila je danas službeni poziv zastupnicima za prisustvo 45. radnoj sjednici zakazanoj za utorak, 4. septembar, u 10:00 sati. Ovo će biti prva sjednica od kraja juna.

Nakon što je za Klix.ba 9. augusta rečeno da Skupština KS više neće zasjedati jer se stranke na vlasti i opozicija ne mogu dogovoriti, nastale su burne reakcije.

Tačke oko kojih su se "lomila koplja" bili su izvještaji o finansijskom poslovanju i radu javnih preduzeća i ustanova u Kantonu Sarajevo. Iako je bilo najavljeno da će biti razmatrani na narednoj sjednici, do toga nije došlo.

Kao razlog neodržavanje sjednice Babić je navela da su svi na kolektivnom godišnjem odmoru do 1. septembra, te da tada nastavljaju s radom.

Prilike su se, čini se, promijenile i sjednica će biti podržana. Na dnevnom redu 45. radne sjednice nalazi se 26 tačaka među kojima su izvještaji o finansijskom poslovanju KCUS-a, Opće bolnice, Psihijatrijske bolnice, Apoteka Sarajevo, Doma zdravlja KS, Zavoda za bolesti ovisnosti, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a, Kamernog teatra '55, MESS-a, Muzeja Sarajeva, Centra za kulturu, Historijskog arhiva, Muzeja "Alija Izetbegović", te kantonalnih preduzeća Park, Rad, Pokop, Tržnice-pijace, Toplane i Sarajevogas.

Na dnevnom redu je i Dokument okvirnog Budžeta Kantona Sarajevo za period 2019-2021 godina.