|

Inzko za Klix.ba: Osuđujem svaku vrstu pritiska na medije

Inzko za Klix.ba: Osuđujem svaku vrstu pritiska na medije
2
Piše: G. D.
12.12.2014. u 13:19
2
komentara
2

dijeljenja
Inzko za Klix.ba: Osuđujem svaku vrstu pritiska na medije Foto: Klix.ba
"Ne znam da li Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ima zakonsko pravo da privodi i ispituje novinare, ali osuđujem svaku vrstu pritiska na medije. U potpunosti sam za slobodu štampe", rekao je danas u Banjoj Luci visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nakon sastanka sa potpredsjednikom RS Josipom Jerkovićem.
Inzko je na ovaj način prokomentarisao saslušavanje članova redakcije portala Klix.ba zbog objavljivanja audiosnimka na kojem se čuje kako Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS.

"Da li MUP RS ima te ovlasti da ispituje novinare? Ne znam. Znam samo da povod za sve to, sporni audiosnimak, mora biti predmet istrage onih ustanova koje su za to nadležne. Ako se taj slučaj ispituje, tu su tužilaštva, sudovi...", rekao je Inzko.

Ako nadležne ustanove, dodao je on, ne mogu da riješe te probleme, onda se trebaju obratit za pomoć onim institucijama koje taj posao mogu obaviti.

"Taj snimak uvijek može da se pošalje u Njemačku, u tamošnju forenzičku laboratoriju i da se tamo utvrdi šta je istina", ističe Inzko.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...