BiH
0

Inzko u posjeti Grudama i Širokom Brijegu

FENA
Valentin Inzko (Foto: Arhiv)
Valentin Inzko (Foto: Arhiv)
Specijalni predstavnik Europske unije za BiH Valentin Inzko danas će posjetiti Grude i Široki Brijeg.

Kako je saopćeno iz njegova ureda, Inzko će u Grudama dati intervju za Radio Grude te posjetiti poduzeće "Violeta", a u Širokom Brijegu će, zajedno s austrijskim veleposlanikom u BiH Donatusom Köckom, sudjelovati u javnoj raspravi o putu BiH ka Europskoj uniji, te o izazovima i preprekama na tom putu.

"Ova posjeta predstavlja dio kampanje komuniciranja sa javnošću Ureda specijalnog predstavnika EU te predstavlja drugu u nizu posjeta Valentina Inzka općinama u BiH koje će se organizirati od sada do sredine srpnja. Cilj Specijalnog predstavnika EU je da naglasi pozitivan utjecaj koji proces integracije u EU može imati na svakodnevni život. Zbog spore provedbe reformi koje se tiču EU, građani BiH nisu u mogućnosti da uživaju dobrobiti kao što su otvaranje novih radnih mjesta, bolje javne usluge i bolji standard života. Specijalni predstavnik EU će apelirati da se izborna kampanja uglavnom fokusira na ova pitanja.

U narednim mjesecima specijalni predstavnik EU će sudjelovati u javnim raspravama na Palama, u Trebinju, Banjoj Luci, Derventi, Bijeljini, Doboju, Mostaru i Prijedoru. Fokus će biti na radnim mjestima, vladavini prava, borbi protiv kriminala i korupcije i pitanjima mladih i obrazovanja", stoji u saopćenju.