Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvati su, nema šta, uspeli pitanje Izbornog zakona da nametnu kao prioritet. Što se pozicija SDA tiče, mislim da je ovo veliki poraz bošnjačke strane - bošnjački političari su se pokazali kao vrlo uspešni što se tiče spinova u okviru granica FBIH, ali kao nemi u Briselu i ostatku međunarodne zajednice... nije im trebalo internacionalizovanje/Briselizovanje ovog problema.
Ivan i Hamza su komšije. Vlada želi postaviti uličnu lampu ispred njihovih kuća. Ispred Ivanove, ili Hamzine, ili izmedju. Kad bi bila izmedju, obojici bi jednako blokirala prolaz. Ali ne pitaju se njih dvojica. Pita se samo Ivan, jer pripada narodu kojeg je 8% u zemlji. On ima pravo da naloži da se lampa postavi direktno ispred Hamzine kuće, ispred njegove garaže, jer Hamza pripada narodu kojeg ima 60%. Dobro došli u Čovićevu Bosnu.
Hrvati su sebi pucali u noge... Brisel hoće pomoći jevrejima... Finciju... 1 covjek 1 glas uskoro...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Incko neće ništa uraditi.. Hrvati i Bošnjaci će izaći na izbore. Neće se formirati zajedničke institucije, Federacija će propasti. Kantoni će praktično postati države, kao Republika Srpska. Potom će se ukrupniti i imaćemo ono što svi već vide. Tri entiteta.
izbori ce biti odrzani i rezultati implementirani i bez izmjena izbornog zakona... jer je izborni zakon i izmjene CISTI SPIN u reziji hdz hr i bih ... kantoni entiteti su samo admin.jedinice i nikad nece biti drzave ...
@x1111tayson BiH nije država,republika,monarhija,federacija,konfederacija.. Samo BiH.
Muslimanske manipulacije i prevare moraju biti zaustavljene novim izbornim zakonom
Svemu si ti ovom Inzko kriv sto sad imamo.Deceniju ravno kupis ovdje debelu platu a amavas ni u cemu nisi repom htjeo mrdnuti Umjesto da si ovaj nacional separatististicki korov jos u korijenu sasjecao i sankcionisao ti si ga pustao toliko da izvitlja da ga je vise tesko i kontrolisati a kamo li iskorjeniti
Bice kako Covic kaze... To je jedina normalna opcija koja garantuje opstojnost BiH kao drzave...
A jel bi Bošnjacima bilo lakše ukoliko Visoki Predstavnik ne bi primao platu/primao platu iz budžeta EU/UN? Ili ukoliko bi bilo propisano da Visoki Predstavnik mora da bude musliman/iz Turske/neke arapske zemlje? Ukoliko je odgovor DA ili ima tendenciju da bude DA, onda je to i mnogo veći problem. Suverena i nezavisna država je nespojiva sa funkcijom Visokog Predstavnika kog bira međunarodna zajednica, a ne stanovnici/državljani te države.
Nema uopšte veze kakva je, šta radi i priča i koju frizuru fura konkretna ličnost na toj funkciji, problem je u funkciji - Visoki Predstavnik ima ogromna ovlašćenja u sferama izvršne i zakonodavne vlasti, a ne biraju ga građani na izborima.
Možda njima “elitnim” to jeste prioritet, ko pita narod šta bi on prvo da se radi?!
Ja , ...da ,.....ne ne ....ja ( opet ) , ja .jaaaaa, ....ne , ne ee ...., da ....! Eto na ovo se svodi vaša priča... Uradi nešto , to je tvoja dužnost , smanji drhtanje , budi kao Valentino , ne kolebaj se ...Pljuni na svoju facu i postani čovjek, nek se čuje i tvoja reč ( plačen si za to i to podobro) , ..pljuni na svoju facu istini u oči , ne zabušavaj , ...Ma hajde , mrdni več jednom , ma hajde pokreni se , ma hajde učini nešto , ma hajde....tra na na na na naaaaa...
Za razliku od prije, ovaj su put Brisel, Vašington, OHR, pa i Moskva na Hrvatskoj strani po pitanju izmjene Izbornog zakona na način da jedni drugima ne biramo predstavnike u vlasti. Sada je na muslimanima da prihvate ponuđeno ili sami ponude prijedlog koji će sadržavati navedene principe. U suprotnom slijedi Mostarizacija F BiH ako VP ne iskoristi svoje ovlasti.
Ne menjaj Incko ništa, skroz je sve cool, biće sve u redu u oktobru!
Ovaj samo k'o zabrinut i k'o zakljucuje nesto. Jes' landohanu pala kasika u med, yebo te zivot.
Hjebo te Gavtilo sto tr drzi do sada..
Boli tebe ona stvar, dokle god je ovakvo stanje u državi, tvoja organizacija i ti primate pare i imate posao... a možete sve riješiti za 3 mjeseca. MARŠ!!
Jehovin Svjedok !!!
Bošnjaci moraju da sazru u političkom smislu - ne možeš o Visokom Predstavniku da imaš jedno mišljenje kada on priča što ti uvu godi, a drugo mišljenje kada priča što ti uvo bode. Potrebno je da se prema funkciji Visokog Predstavnika postaviš principijelno i na duže staze - bez obzira šta on trenutno priča i koja ličnost je vršilac te dužnosti. Ono što je apsolutno jasno ukoliko sve sagledaš 5 minuta iz neutralne perspektive -
Visoki Predstavnik je vaspitačica/učiteljica dodeljena od strane međunarodne zajednice po principu: "Tamo žive neki nepismeni varvari i ukoliko dozvolimo da sve zavisi od njihovih glasova na izborima - izbiće novi rat, prema tome, dodelićemo varvarima jednu bitnu funkciju koja ne zavisi od izbora." Sada je tvoje da dokažeš da nisi varvarin i nije to pitanje pameti, nego hrabrosti: ili da se ukine funkcija Visokog Predstavnika, pa šta bude - bude,
ili će država opstati/nastati ili će se raspasti... ili da se zadrži funkcija Visokog Predstavnika i očuva status protektorata - ali onda je glupo komentarisati njegove izjave i delovanje, jer ga ne biraš na izborima i ne možeš bilo kako da utičeš na njega.
Ma na sve nacine se pokusava napraviti da je 1+1=3..