{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inzko: Tri miliona birača 12. oktobra ima "bonska ovlaštenja"

F
3.10.2014. u 13:52
11
22
Inzko: Tri miliona birača 12. oktobra ima "bonska ovlaštenja"
11
Inzko: Tri miliona birača 12. oktobra ima "bonska ovlaštenja"
Foto: Arhiv/Klix.ba
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pozvao je danas građane u BiH da 12. oktobra izađu na izbore, ističući da niko ne želi da neko drugi odlučuje o njegovoj sudbini.
"Ako ne ideš na izbore, onda o tvojoj sudbini odlučuju drugi. Zato je važno da ljudi uzmu u svoje ruke svoja 'bonska ovlaštenja'. U BiH tri miliona birača ima 'bonska ovlaštenja' 12. oktobra, da odluče o svojoj sudbini", rekao je Inzko u izjavi novinarima u Prijedoru.

Kazao je i da ima dovoljan broj kandidata na izborima, novih, starih, "lijevih“ ili "desnih“ te da se treba sagledati šta je bilo u posljednje četiri godine, šta su kandidati obećali, koliko su toga ispunili...

"Birači imaju mogućnost da biraju i važno je da biraju neku svoju bolju budućnost", naveo je.

Visoki predstavnik je danas u Prijedoru posjetio preduzeće "Mira" izrazivši zadovoljstvo informacijama o uspješnom poslovanju te firme.

Ponovio je da BiH ima i velike poljoprivredne potencijale, koji se ne koriste, što se mora promijeniti.

Inzko je uvjeren da BiH ima prirodne i ljudske potencijale za razvoj, te da naša zemlja može imati i bolji, pozitivniji, imidž u svijetu, a ne samo onaj iz prošlosti.

Direktor preduzeća "Mira" Prijedor Miroslav Turnšek istakao je da je "Mira“ stabilna firma, koja izvršava sve svoje obaveze prema radnicima, dobavljačima i državi te nema zaliha i izvozno je orijentirana, s 80 proizvoda na inostranom tržištu.

"Ove godine smo napravili jednu veliku rekonstrukciju u pogonima i ugovorili s firmom iz Beča veliku liniju za proizvodnju vafla, jer ne možemo zadovoljiti tržište s postojećim kapacitetima", naveo je Turnšek ističući da se radi o investiciji od četiri miliona KM.

Nedavno su uposlili i nove radnike, a trenutno ih zapošljavaju 370.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: