{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inzko sa učesnicima Trke mira: Cinizam je najveća prepreka

1.4.2014. u 19:40
70
2
Inzko sa učesnicima Trke mira: Cinizam je najveća prepreka
70
Inzko sa učesnicima Trke mira: Cinizam je najveća prepreka
Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se u OHR-u u Sarajevu sastao s učesnicima svjetske Trke mira, pri čemu je preuzeo i predao baklju koja će se pronijeti kroz sve zemlje Evrope.
Ruta trke, koja iznosi 2.400 kilometara, počela je u Lisabonu 21. februara, a završava u Beogradu 7. oktobra.

Sudionici trke stigli su u Bosnu i Hercegovinu iz Crne Gore u nedjelju, a proći će kroz Banja Luku u četvrtak, prije no što 4. aprila uđu u Hrvatsku.

Visoki predstavnik pohvalio je organizatore i sudionike Trke mira za "promoviranje mira uprkos sukobima".

"Vaša filozofija obuhvata sve, bez razlike, a vaša vjera u dobrotu ljudskih bit ća snažno odjekuje", rekao je visoki predstavnik.

On je rekao da je Bosni i Hercegovini potreban taj duh inkluzivnosti "jer ovdašnji komplicirani politički sistem može funkcionirati jedino ako lideri i građani budu radili zajedno". Dodao je da "većina građana u ovoj zemlji razmišlja inkluzivno, bez isključivanja ikoga. Isključivost postaje sve veća što se više penjete na političkoj ljestvici".

Neprofitna štafetna trka organizira se svake godine već više od 25 godina, prolazeći kroz više od 150 zemalja. U njoj učestvuju hiljade ljudi koji prelaze više od 500.000 kilometara. Ove godine trka će obuhvatiti više od 100 zemalja širom svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: