|

Inzko poželio dobrodošlicu novom komandantu EUFOR-a

Inzko poželio dobrodošlicu novom komandantu EUFOR-a
0
F
FENA
4.12.2009. u 17:25
0
komentara
0

dijeljenja
Inzko poželio dobrodošlicu novom komandantu  EUFOR-a
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Valentin Inzko danas je čestitao novom komandantu EUFOR-a generalmajoru Bernhardu Bairu na njegovom novom imenovanju te zahvalio komandantu u odlasku, generalu Stefanu Castagnottu, uz riječi pohvale za predanost poslu i uložene napore kako bi Bosnu i Hercegovinu učinili stabilnom i sigurnom za sve njene građane.
"EUFOR je pokazao da je pouzdana snaga, koja može očuvati sigurno i stabilno okruženje, i smatram da je vojna obaveza i više nego ispunjena. Prisustvo EU u ovoj zemlji je znak da Evropska unija nastavlja raditi kako bi pomogla ovoj zemlji da postane članica EU. Takva pomoć ne postoji niti u jednoj od ostalih potencijalnih zemalja članica", izjavio je Inzko nakon primopredaje dužnosti, saopćeno je iz OHR-a.

Poželjevši dobrodošlicu novom komandantu EUFOR-a, generalmajoru Bernhardu Bairu, Inzko je dodao:

“Ne samo da smo zemljaci već smo ovdje u BiH sa zajedničkom misijom: da BiH približimo Evropskoj uniji. Siguran sam da će generalmajor Bair dati sve od sebe kako bi doprinio ispunjenju zadataka koji su mu povjereni i uvjeren sam da ćemo ostvariti odličnu saradnju u našim zajedničkim naporima.”
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.