|

Inzko pohvalio rad međunarodnog pravosudnog osoblja u BiH

Inzko pohvalio rad međunarodnog pravosudnog osoblja u BiH
0
F
FENA
11.12.2012. u 18:17
0
komentara
0

dijeljenja
Inzko pohvalio rad međunarodnog pravosudnog osoblja u BiH Valentin Inzko (Foto: Arhiv/AFP)
Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko je tokom sastanka s međunarodnim pravosudnim zvaničnicima i osobljem pravosudnih institucija BiH danas u Sarajevu danas pohvalio njihov rad.
"Prisustvo međunarodnih sudaca, tužitelja, istražitelja i savjetnika igralo je ključnu ulogu u razvoju Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, te ključne pravosudne institucije i dalje će imati punu podršku međunarodne zajednice nakon što mandati međunarodnih članova prestanu", rekao je Inzko.

On je zahvalio međunarodnim sucima, tužiteljima i savjetnicima na njihovoj profesionalnosti i posvećenosti izgradnji vladavine prava, boljeg pravosuđa i generalno pravde u Bosni i Hercegovini.

"Vi ste dali neprocjenjiv doprinos i Sudu i Tužiteljstvu BiH od njihovog osnivanja. Dolazi vrijeme kada će vaše kolege iz Bosne i Hercegovine preuzeti punu odgovornost", rekao je visoki predstavnik.

Napomenuo je da se pravosudne institucije na državnom nivou još suočavaju s velikim izazovima i pritiscima.

Potvrđujući opredijeljenost i podršku međunarodne zajednice pravosudnim tijelima na državnom nivou, Inzko je pozvao domaće vlasti da daju punu podršku ovim institucijama i da zaštite do sada postignuti napredak, saopćeno je iz OHR-a.

"Od najveće je važnosti osigurati održavanje nezavisnog, nepristrasnog i profesionalnog pravosuđa. To očekuju međunarodna zajednica i građani", rekao je Inzko.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.