Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prva tkz federalna vlada nije dobila potrebne glasove u domu naroda jer dom naroda iz reda hravtskog naroda u federaciji jer nije bio formiran u tom trenutku. (5 nije trecina od 17). Danas sam negdje procitao izjavu jednog SDA politicara da ove smjene mora potvrditi i dom naroda iz reda bosnjackog naroda a da tamo nemaju potrebnu vecinu. SDA je bila saucesnik SDP-a pravnog nasilja i puzajuceg drzavnog udara u proljece 2011 godine a danas se zgrazaju tih metoda... Moze li mi netko pojasniti?
Šta ti se ima pojašnjavati?! SDA je se protivila onome što je SDP radio kada su Hrvati u pitanju, a sada je HDZ prešao preko svega i radi vlastitih interesa sve zaboravio šta je SDP uradio prema Hrvatima, samo kako bi izbacili SDA. Ako su Hrvati tako zlopamtivi, zašto čine uslugu onima koji su ih pomnožili sa nulom, tj SDP-u?! Ko je sa đavlom (Zlajom) tikve sijo, od glavu su mu se razbijale
Ko ce se tebi obratit kad si se povuko i izgubio povjerenje kod naroda.
DA LI OVAJ AUSTRIJSKI KONJUSAR ZNA GDJE MU JE GLAVA, A GDJE BULJA I GDJE JE BOSNA I HERCEGOVINA... KAKAV SVAPSKI HOSTAPLER...OVAJ BI I AMERIKU RAZORIO A NE BiH...
Pa, ti baš voliš Zlaju, kada mu želiš da sam sebi popuši. Ja bih bio pravo sretan da ga sebi mogu pušit. Ne bih iz kuće izlazio, samo bih si pušio.
@DAVONE,vidis da potvrdzujes ono sta sam rekao,kao prvo nisam nigdje rekao da su hrvati fasiti sto sam bio u logoru,i da nisam ih cak ni mrzi zbog toga,jer sam s drugima veoma dobro saradzivo,i dobrog naoruzanja nabavio za moju jedinicu.Ali ti potvrdzujes ono sto sam ja rekao,Kada sam nabrojao gradove za treci entitet,i spomenu samac,ti kazes da je on u rs,jel tako,znaci postujes dejtonski dogovor(sporazum),ali hoces treci entitet na racun federacije iako je nemoguc po tom istom dejtonskom sporazumu koji ti postujes kad je rs u pitanju.Hajde sad ti meni reci sta je tu u pitanju.Ti mozes meni kazati sta hoces i pokusavati da uvrijedis,ali mi nista nemozes naskoditi,ustvari kad se obracas meni ti govoris o sebi.Eto ti mene razuvjeri da hdz i jedan i drugi nisu fasisticki nastrojeni ja cu ti se izvinuti,kazat cu izvini prijatelju ja sam pogrijesio,ali samo argumente,ne cula kazala i mlacenje prazne slame
I svi Hrvati i HDZ-ovi su fašisti zato što si ti bio u logoru? Šta sad ja trebam reći, ako sam bio u muslimanskom logoru, a bilo ih je na stotine, da su svi Bošnje fašisti? Ti bi stvarno mogao postati mjera za g l u p o s t, pa ko je glup i samo 0,1 murgu, treba ga na Sokolac ili u Jagomir. Zbog takvih i d i o t a BiH i jest tu gdje jest. Zapamti, b u d a l e š i n o, fašisti sjede u Vladi, da, ti koji drže biste Ante Pavelića u uredima. A o tebi još samo ona stara: Ko o čemu, k u r v a o poštenju. Ili: Ko druge (bez argumenata) proziva da su fašisti, e, taj je fašist.
@DAVONE,neznam zasto se uzbudzujes,gore u komentaru sam naveo da je SDA imala dosta gresaka,naravno poslije rahmetli Alije.Ja ti kazem da covic ima ozbiljne najere za 24 sata se rijese svi problemu s bosnjacima,i napravi se koalicija koja jaca drzavu na zadovoljstvo i jednih i drugih.
Moj murga bosnjaci su sami sebi najveci neprijatelji.Mi jedno drugo unistavamo,podmecemo,sve smo kao nekakav merhametli narod a gledamo jedni druge kako propadamo.Niko nikome nece da pomogne,ono pomogne bez ikakvih interesa,svako gleda samo sebe,svi su licemjeri pokvareni i dvolicni.Meni su tri brata pod zemljom,nikad ih vidjeti necu a za sta.Da se bogate zlaje zaljici fahre fahrici,sulje suljici.Je li ikog danas ko je bio na ovom portalu makar malo dirnula prica covjeka bez nogu kojeg je radoncic otjerao,koji bi ali ne moze da kopa,da radi bilo koji fizicki posao ali ne moze jer nema nogu.Nije nikoga,svi su procitali i pomislili dobroje da to nisam ja.Sve do momenta kada se nama desi neka grozota,nesto sto nam promijeni percepciju pa se sami zapitamo neke stvari.Dok svi mi budemo samo gledali svoje guzice,a pogotovo oni koji mogu pomoci a nece i dok budemo pustali da se ovako bogate i pljackaju preko nasih slomljenih ledja nikad ovdje nece biti bolje.Ni bosnjaku,ni hrvatu,ni srbinu.
@murga Samac je u RS, ako se ne varam. Orasje je hrvatska opcina jer ima najvise Hrvata. Sve opcine gdje ima najvise Hrvata ce biti dio buduceg hrvatskog entiteta. Sto se prije taj entitet dogodi prije ce svimas biti bolje. Usvicarskoj postoje nacionalni entiteti, Da neko danas ukine te entitete i proglasi gradjansku drzavu Svicarsku u kojoj je moguce da brojniji narod bira malobrojnijem politicke predstavnije pobili bi se poslije dvije godine.
ali ne vi bi treci kanton da Bosnjake ugrozite,jeli to ono sto vi zelite,navedi mi jedan primjer borbe hrvata za Bosnu i hercegovinu,a ja tebi samo jedan,prije neki dan u kompleksu Zagrebacke Dzamije itkriven je \"spomenik\"poginulim bosnjacima u dobrani hrvatske njih 1 100,a preko 25 hiljad bosnjaka su bili pripadnici hrvatske vojske.Zar dragan covic cijelo vrijeme nije surovo s miloradom dodikom,i pravio spletke i smicalice,na ci racun,a sta ljubic ljigavi radi, svako zlo viri iz njega,vjeruj mi da znam mnogo vise o ljubicu nego ti,ali to sad nije vazno.Prije nekoliko dana sam na internetu nasao a su studenti u zagrebu(iz hercegovine hrvati),i novinari i profesori dokumentovano dokazali da je tudzman s milosevicem dogovorio podjelu Bosne.Neki clanovi tadasnje hrvatske vlasti su bili sokirani tim stavom tudzmana,ali nista nisu mogli.Vidi ja i danas nemam onu bolesnu mrznju prema vama ali ja kazem sta mislim ova djela su djela fasizma.
Hocete se pravit blesavi, mi cemo se pravit jos blasaviji.... Hocete gradjansku BiH, dobit cete je al na lokalnim izborima. Pogazili ste nepisano pravilo o legitimnim predstavnicima naroda. Pa jel pokojni Izatbegovic bio blesav pa koalirao sa nekom hravtskom strankom liliputanaca kao sto ste vi uradili. Zaklucak je da nije bio glup jer znao da batina ima dva kraja i da se to izivljavanje moze dogoditi i Bosnjacima na lokalnoj razini. Eto vam i Desnica-Ljevica Radivojevic a dobit ce te u Mostaru Bosnjackog Ivicu Sarica olicenog u razbojnickom kadru SDP-a koje ce popunit
Evo zasto fasisti;bio sam u logoru hrvatskom,zatvoren,naravno ne u borbi nego sam predvodio grupu od 50 bosnjaka na teocak,majevica kod tuzle,nisam vas zamrzio,otimali ste oruzje i hranu koju smo transportovali za tuzli i teocak,zvornik,otimali ste opremu svake vrste,u varesu i kiseljaku ste otimali so koji smo vozili za hrvatsku split(takozvana carina)za mene je to bila pljacka.I nakon svega toga opet vas nisam zamrzi,znas zasto sto mi bosnjaci tesko mozemo da zamrzimo.Poslije rata formirana je vlast na svim nivoima u Bosni,SDA je na svim nivoima isla s vama u koaliciju,mada je bilo i drugih hrvatskih stranaka koje su mogle da poune hrvatske pozicije.Mi bosnjaci smo pomalo i naivan narod,pa olahko prihvatimo naizgled slatke rijeci.Vi nikada niste iskreno nastupili da gradimo Bosnu i Hercegovinu za dobrobit svih naroda i ostalih kako neki kazu,za mene su svi narodi.Uporno radite na razbijanju Bosne,ko biva neki treci entitet trzite,neema problema ali da ga trazimo tamo u orasju,samccu,
Citam malo vase komentare o slijedecim izborima. I zakljucih da vama Bosnjacima nije nista jasnotko Zlatko gubi na izborima 2014 i za to ga nitko ne moze spasiti.... No kada su u pitanju lokalni izbori pokusajte si docarati npr. Kanton Sarjevo i recimo Mostar.... U kantonu Sarjevo je do jucer bio kantonalni ministra Ivica Saric iz SDA. Nakon njega je imenovan Dubravko Lovrenovic.... E sada pokusajte zamisliti Mostar kao jedinstveni grad u kojem ima vise Hrvata i gdje je recimo kapacitiran broj koliko mora biti Bosnjaka i Hrvata u vlasti. Sta ce se dogoditi... Bosnjaci nece glasati za SDP Zlatka Lagumdzije, nego za recimo neku koaliciju koju ce predvoditi SDA. Hrvati ce glasati za HDZ BiH i HDZ 1990 i time sebe dovesti u poziciju da ni biramo ko ce predstavljati Bosnjake u Mostaru. Tu mi dobivamo priliku da vam se revansiramo na ponizavanjej Hrvata biranjem Ivice Sarica a mi cemo rec da vas ima da zastupa SDP BiH iako ce vasi glasaci biti za SDA koaliciju.
@DAVONE ako su tvoje pretpostavke tacne, onda je to cist dokaz koliko je drug Zlatko kratkovidan, nesposoban i vrlo, vrlo pokvaren, ne ? a koliko je drug Zlaja nesposoban,i pored toga sto je nekakav profesor, doktor i matematicar, najbolje govori cinjenica da uopce nece uspjeti rekonstrukcija vlasti, sto je doticni profesor MORAO PRIJE ZNATI ! na kraju ce i HDZ i Fahro oprati ruke od Zlatka, mozda cak i uci u koaliciju sa SDA i jos par luzerskih stranki i za sva vremena poslati druga Zlatka niz Miljacku ... nabavite kokice, ovaj put ce fakat biti uzbudljivo !
Al sada malo ozbiljne price..... bez dosjetki i posalica.... Nikako se ne mogu oteti dojmu da je postojao Ultimatum Zlatku Lagumdziji od strane MZ da mora uvesti u vlast legitimne predstavnike hrvatskog naroda. Tu tvrdnju se poklapa sa Tihicevim izjavama da se po Europi prica da tamo neki Bosnjaci biraju Hrvatima politicke predstavnike i da je to lose po Bosnjake i da za takvim stvariam nema potrebe. Nakon toga se Lagumdzija prepao da bi su u sklopu iste koalcije mogli povezati stari saveznici, SDA-HDZ i eventualno SDP istisnuti iz vlasti uvodeci neku drugu bosnjacku stranku. Da bi eliminirao svoju paranoju on se rjesava SDA i uvodi SBB ljute pprotivnike od SDA. Cak je prije kopernikanskog obrata i izjavio da u istoj vlasti ne mogu biti i SDA i HDZ-i. To mi daje dobar predosjecaj da sam u pravu sa ovom analizom.
ja jos samo cekam da i legenda Fahro sabere 2+2 i da i on pocne da pere ruke od Zlatka i govana ... a onaj koji na vrijeme ne opere ruke, ode zajedno sa drugom Zlajom niz kanalizaciju !