{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inzko nakon sastanka s Čovićem: BiH je dobila historijsku priliku da budućnost veže za EU

15.2.2018. u 16:42
32
86
Inzko nakon sastanka s Čovićem: BiH je dobila historijsku priliku da budućnost veže za EU
32
Inzko nakon sastanka s Čovićem: BiH je dobila historijsku priliku da budućnost veže za EU
Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, na njegov poziv. Visoki predstavnik i predsjedavajući Predsjedništva BiH imali su sadržajan razgovor o trenutnoj političkoj situaciji i izazovima koji stoje pred BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Bosna i Hercegovina je dobila historijsku priliku da svoju budućnost veže za budućnost Evropske unije. Politički akteri bi tu priliku trebali iskoristiti da se fokusiraju na pitanja koja su važna za građane i za zemlju u cjelini. U tom smislu, visoki predstavnik je čestitao bh. institucijama na postizanju dogovora u vezi sa upitnikom Evropske komisije.Visoki predstavnik je ponovio stav koji već dugo zastupaju OHR i šira međunarodna zajednica da političke stranke trebaju koncentrirati svoje napore na nalaženje rješenja u predmetu Ljubić, koje će omogućiti nesmetano provođenje općih izbora u 2018. godini i implementaciju izbornih rezultata bez značajnijih odlaganja. Pozivam stranke da iskoriste angažman predstavnika EU i SAD-a te se uključe u konstruktivne napore na postizanju kompromisa.

Visoki predstavnik je također podvukao da je OHR godinama pomagao političkim strankama u iznalaženju rješenja za izbore u Mostaru. Od suštinskog je značaja da političke stranke dođu do zdravog kompromisa koji će što prije omogućiti građanima Mostara da glasaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: