{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Inzko: Mladi, podignite glas to je vaše pravo

F
15.9.2011. u 20:10
0
35
Inzko: Mladi, podignite glas to je vaše pravo
0
Institut za razvoj mladih KULT u četvrtak je svečano dodijelio certifikat za 44 omladinska lidera i liderice koji su prošli kroz obuku " Uči, misli i djeluj" (UMiD)", a u okvoru promocije prikazan je kratki film o UMiD-u.
Cilj projekta jeste ohrabriti mlade ljude iz oba bh. entiteta da nauče samostalno ostvariti i zaštititi svoja prava u društvu, da učestvuju u donošenju odluka koje ih se tiču i da aktivno i smisleno rade na poboljšanju životnog standarda u svojoj zajednici, zagovarajući provođenje zakona o mladima i lokalne strategije prema mladima, ukazujući na njihovu važnost", rekao je Jasmin Bešić, izvršni direktor KULT-a.

"Nemojte se bojati da podignete svoj glas u svim segmentima, to je vaše pravo i zahtijevajte to pravo i iskoristite ga", istakao je u obraćanju mladima ValentinInzko.

Institut za razvoj mladih KULT provodio je projekt „Učešće mladih u strateškom razvoju lokalne zajednice", koji je trajao 21 mjesec, a finansirali su ga Evropska unija i općine uključene u projekt.

U okviru projekta pedesetak mladih iz 12 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine prolazilo je jednogodišnji program obuke omladinskih lidera i liderica pod nazivom „Uči, misli i djeluj!", među mladima poznatiji kao UMiD.

Generacije UMiD-a 5 i 6 prošle su po 12 interaktivnih dvodnevnih i trodnevnih radionica. Svaka osoba prošla je oko 240 sati treninga i oko 90 sati za pripremu građanskih inicijativa. Mladi su proveli 24 građanske inicijative o različitim temama, te su na taj način animirali i druge mlade u svojim zajednicama da postanu aktivni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: