{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inzko i Lidington: BiH gubi vrijeme koje nema

S
7.6.2011. u 16:35
0
11
Inzko i Lidington: BiH gubi vrijeme koje nema
0
Inzko i Lidington: BiH gubi vrijeme koje nema
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko razgovarao je danas u Sarajevu o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini sa Davidom Lidingtonom, britanskim ministrom za Evropu.
Inzko je ukazao na to da nedovoljan napredak u formiranju vlasti na državnom nivou ima štetan efekat na građane BiH.

Inzko i Lidington su se složili da bh. političari treba da stave interese građana na prvo mjesto i nastave raditi na formiranju vlasti na državnom nivou.

"Parlament BiH i Vijeće ministara BiH imaju odlučujuću ulogu ukoliko BiH želi da počne rješavati rastuće ekonomske i socijalne probleme u zemlji", rekao je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Inzko. "Sa svakim danom koji prolazi bez državne vlasti fokusirane na euroatlantske integracije, BiH gubi vrijeme koje nema."

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Inzko pohvalio je značajnu ulogu Velike Britanije u Bosni i Hercegovini i regionu, uključujući i njenu ulogu u Upravnom odboru Vijeća za provedbu mira. On je pozdravio podršku koju mu pruža Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije u ispunjavanju njegovog mandata kako bi se osiguralo puno poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma te ispunjenje programa '5+2'.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: