{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Inzko: Ekonomski oporavak BiH mora biti prioritet svim vlastima

F
FENA
6.3.2012. u 19:10
0
2
Inzko: Ekonomski oporavak BiH mora biti prioritet svim vlastima
0
Inzko: Ekonomski oporavak BiH mora biti prioritet svim vlastima
Valentin Inzko
Ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine mora biti prioritet za sve nivoe vlasti, suglasni su visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) Bruno Bojić, i potpredsjednici Komore Veselin Poljašević i Amir Zukić.
Tokom današnjeg susreta u Sarajevu oni su izrazili zabrinutost zbog ekonomske situacije u BiH a naročito zbog sve veće nezaposlenosti.

"Imenovanje novog Vijeća ministara je donijelo dozu nade i optimizma. Posebno me ohrabruje što je premijer Bevanda stavio naglasak na evropske integracije i ekonomiju, uključujući usvajanje državnog budžeta za 2012. godinu, kao ključne prioritete Vlade", naglasio je Inzko.

Prema saopćenju OHR-a, pozvao je odgovorne vlasti da hitno poduzmu konkretne mjere radi zaustavljanja negativnog trenda i stimuliranja ekonomskog napretka.

"Ove mjere se moraju poduzeti u konsultacijama s poslovnom zajednicom, uključujući Vanjskotrgovinsku komoru BiH", rekao je.

"Predstavnici poslovne zajednice mogu najbolje govoriti o situaciji na terenu i zagovarati značajne promjene. Oni su pouzdan i vrijedan partner vlasti", zaključio je Inzko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: