BiH
0

Inženjer Petar Matić danas putuje za Italiju

SRNA
Petar Matić
Petar Matić
Inženjer Petar Matić, koji je oslobođen nakon otmice u Libiji, danas bi trebalo da avionom bude prebačen u Italiju, potvrdio je Srni ambasador BiH u Libiji Ibrahim Efendić.

"Danas ću otići na aerodrom da ga ispratim ka Italiji. Matić se već juče javio svojoj porodici, dobro je i zdravo, vraća se u Italiju i vjerovatno će nakon toga posjetiti i porodicu", rekao je Efendić u telefonskoj izjavi Srni iz Tripolija.

On je rekao da je Ambasada u BiH u Tripoliju okončala aktivnosti u vezi sa slučajem otetog državljanina BiH, ali nije mogao da saopšti više detalja u vezi sa sudbinom italijanskog inženjera Marca Vallise.

Matić, Vallisa i Makedonac Emilio Gafuri, koji je također oslobođen nakon otmice, rade za italijansku građevinsku firmu u Libiji, u gradu Zuvara.

Neposredno nakon otmice, u nedjelju, 6. jula, njihovo vozilo nađeno je ispred kuće u kojoj su živjeli, i to sa uključenim motorom.

Libijske vlasti uhapsile su jednog Libijca osumnjičenog za otmicu.

Ovo nije prvi slučaj otmice stranaca u Libiji.

Dvojica italijanskih inženjera, koji su bili oteti u januaru, oslobođeni su nakon tri sedmice, ali još nema vijesti o jednom Italijanu koji je otet u martu.