{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Investitoru hotela "Ruža" u Mostaru potrebno nadoknaditi štetu

F
10.7.2008. u 13:52
0
0
Investitoru hotela "Ruža" u Mostaru potrebno nadoknaditi štetu
0
Investitoru hotela "Ruža" u Mostaru potrebno nadoknaditi štetu
Investitoru Hotela "Ruža" u Mostaru potrebno je isplatiti troškove rekonstrukcije objekta hotela, što je zahtjev stručnjaka UNESCO-a kako bi se on uklopio u cjelokupan ambijent, i time će cijela stvar biti završena, kazao je danas za Fenu federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.
Ministar naglašava da je investitor hotela taj objekt radio u skladu sa legalnom dokumentacijom te mu se svi troškovi za eventualno rušenje četvrtog sprata ili rekonstrukciju zgrade trebaju nadoknaditi.

Time će biti i riješen problem koji neopravdano traje već tri godine. Od svega je napravljena fama, smatra Grahovac, iako je riječ isključivo o nadoknadi novčanih sredstava koje je investitor uložio u izgradnju hotela.

Također, dodao je, ne treba zaboraviti ni gubitak koji investitor ima s obzirom na činjenicu da hotel već tri godine nije pušten u funkciju.

Ostanak Starog mosta u Mostaru sa zonom starog dijela grada važan je i za Grad Mostar i Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu. Stoga je i potrebno donijeti odluku o načinu isplate nadoknade investitoru i problem će biti riješen, mišljenja je Grahovac.

Na nedavnoj je sjednici skupštine UNESCO-a u Kanadi zaključeno da Stari most neće biti skinut s Liste svjetske baštine, ali da je potrebno raspisati konkurs za redizajn Hotela "Ruža".

Konkurs i odabir projekta za redizajn tog objekta moraju biti gotovi do 1. februara 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: