{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Investitoru hotela "Ruža" u Mostaru potrebno nadoknaditi štetu

F
10.7.2008. u 13:52
0
0
Investitoru hotela "Ruža" u Mostaru potrebno nadoknaditi štetu
0
Investitoru hotela "Ruža" u Mostaru potrebno nadoknaditi štetu
Investitoru Hotela "Ruža" u Mostaru potrebno je isplatiti troškove rekonstrukcije objekta hotela, što je zahtjev stručnjaka UNESCO-a kako bi se on uklopio u cjelokupan ambijent, i time će cijela stvar biti završena, kazao je danas za Fenu federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.
Ministar naglašava da je investitor hotela taj objekt radio u skladu sa legalnom dokumentacijom te mu se svi troškovi za eventualno rušenje četvrtog sprata ili rekonstrukciju zgrade trebaju nadoknaditi.

Time će biti i riješen problem koji neopravdano traje već tri godine. Od svega je napravljena fama, smatra Grahovac, iako je riječ isključivo o nadoknadi novčanih sredstava koje je investitor uložio u izgradnju hotela.

Također, dodao je, ne treba zaboraviti ni gubitak koji investitor ima s obzirom na činjenicu da hotel već tri godine nije pušten u funkciju.

Ostanak Starog mosta u Mostaru sa zonom starog dijela grada važan je i za Grad Mostar i Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu. Stoga je i potrebno donijeti odluku o načinu isplate nadoknade investitoru i problem će biti riješen, mišljenja je Grahovac.

Na nedavnoj je sjednici skupštine UNESCO-a u Kanadi zaključeno da Stari most neće biti skinut s Liste svjetske baštine, ali da je potrebno raspisati konkurs za redizajn Hotela "Ruža".

Konkurs i odabir projekta za redizajn tog objekta moraju biti gotovi do 1. februara 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: