BiH
0

Investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posjetio gradonačelnika Sarajeva

FENA
Istaknuti publicist i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Khalafa Al Habtoor posjetio je danas gradonačelnika Sarajeva Aliju Behmena, a prilikom susreta razgovarali su o ostvarivanju investicijske saradnje.

Al Habtoor je naglasio da mu je ovo prva posjeta Sarajevu te da ima turističko-ekonomski karakter, ali je i dodao da se nada da ovo neće biti posljednja te da će sljedeća imati i konkretne investicijske projekte.

U toku svoje posjete pregledat će mogućnosti investiranja u BiH, kao i da li će moći ostvariti pozitivnu komunikaciju s firmama u BiH, jer ako je to ispunjeno i ulaganja i posao bit će lakši, objasnio je Al Habtoor.

Inače firma na čijem je čelu "Habtoor Group" izgradila je poznati arapski toranj u Dubajiu.

Behmen je gostu predstavio najveće investicije koje Grad Sarajevo čini, i dodao de je cilj posjete bio ostvarivanje saradnje u proizvodnji zdrave hrane i vode, ali i turizma.

Kazao je da je BiH potrebna revolucija u iskorištavanju resursa koje BiH ima. Nabrojao je tako da BiH raspolaže velikim prirodnim resursima, ali "imamo i najveći resurs, a to su stručnjaci u mnogim oblastima, stoga je svaki investitor dobrodošao", istaknuo je Behmen, izražavajući nadu da će ova posjeta, kao i ostale koje će uslijediti, donijeti rezultate.

Na kraju posjete gost i domaćin razmijenili su poklone, a Al Habtoor je Behmenu poklonio i knjigu koja pokazuje da su kršćanska i islamska religija veoma slične. Behmen je potom kazao da ljudi obično traže razlike, ali da je on jedan od onih koji želi pronaći sličnosti među pripadnicima različitih vjeroispovijesti.

Khalaf Al Habtoor jedan je od multimilijardera s Forbesove liste i boravi u višednevnoj posjeti BiH.