{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Investitor će sam platiti rušenje u Nahorevskoj

S
16.8.2011. u 12:46
0
95
Investitor će sam platiti rušenje u Nahorevskoj
0
Nakon što je Općina Centar zaustavila radove na 12-spratnom objektu u ulici Nahorevska do broja 5, Kolegij Općinskog vijeća centar je u subotu predložio da se iz budžeta izdvoji pola miliona maraka za uklanjanje objekta. Međutim, iz firme koja je gradila objekat kažu kako za tim neće biti potrebe.
Sporni objekat u Nahorevskoj (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sporni objekat u Nahorevskoj (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

Iz firme B.H. Bauunternehmungs d.o.o. vlasnika Bedre Hasanovića, su se obratili našoj redakciji te iznijeli svoju stranu priče.

"S ozirom da ste pratili cjelokupna dešavanja na gradilištu u Nahorevskoj do broja 5 u Općini Centar, želimo obavijestiti vas i širu javnost da Općina Centar nema razumijevanja niti sluha za saradnju sa nama kao investitorima, te da predsjedavajući OV Slaven Kovačević širi dezinformacije u vezi sa gradnjom", navode iz firme B.H. Bauunternehmungs.

Investitor kaže da će uklanjanje objekta sam platiti, ali da će svoja prava tražiti na sudu.

U ponedjeljak održana sjednica Kolegija OV Centar (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ponedjeljak održana sjednica Kolegija OV Centar (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

"S obzirom na sve gore navedeno firma B.H. Bauunternehmungs d.o.o. Ilijaš je odlučila da iz svog budžeta izdvoji sredstva da se izvrše sve potrebne radnje da bi se spomenuta parcela vratila u prvobitno stanje. Neće biti potrebe da se izdvaja novac iz budžeta Općine Centar, a mi ćemo svoja prava tražiti na sudu te ako bude potrebe i na Evropskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu", kaže investitor.

Podsjećamo, sporni se objekat u Nahorevskoj ulici, prema onome što tvrde u Općini Centar, gradio na cijevima kroz koje prolazi plin pod visokim naponom.

Općina je uz pomoć policije i Tužilaštva KS zaustavila radove 10. avgusta. Investitor se žalio drugostepenom organu, odnosno resornom kantonalnom ministarstvu, ali je žalba odbijena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: