{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Investitor će sam platiti rušenje u Nahorevskoj

S
16.8.2011. u 12:46
0
95
Investitor će sam platiti rušenje u Nahorevskoj
0
Nakon što je Općina Centar zaustavila radove na 12-spratnom objektu u ulici Nahorevska do broja 5, Kolegij Općinskog vijeća centar je u subotu predložio da se iz budžeta izdvoji pola miliona maraka za uklanjanje objekta. Međutim, iz firme koja je gradila objekat kažu kako za tim neće biti potrebe.
Sporni objekat u Nahorevskoj (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sporni objekat u Nahorevskoj (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

Iz firme B.H. Bauunternehmungs d.o.o. vlasnika Bedre Hasanovića, su se obratili našoj redakciji te iznijeli svoju stranu priče.

"S ozirom da ste pratili cjelokupna dešavanja na gradilištu u Nahorevskoj do broja 5 u Općini Centar, želimo obavijestiti vas i širu javnost da Općina Centar nema razumijevanja niti sluha za saradnju sa nama kao investitorima, te da predsjedavajući OV Slaven Kovačević širi dezinformacije u vezi sa gradnjom", navode iz firme B.H. Bauunternehmungs.

Investitor kaže da će uklanjanje objekta sam platiti, ali da će svoja prava tražiti na sudu.

U ponedjeljak održana sjednica Kolegija OV Centar (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U ponedjeljak održana sjednica Kolegija OV Centar (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

"S obzirom na sve gore navedeno firma B.H. Bauunternehmungs d.o.o. Ilijaš je odlučila da iz svog budžeta izdvoji sredstva da se izvrše sve potrebne radnje da bi se spomenuta parcela vratila u prvobitno stanje. Neće biti potrebe da se izdvaja novac iz budžeta Općine Centar, a mi ćemo svoja prava tražiti na sudu te ako bude potrebe i na Evropskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu", kaže investitor.

Podsjećamo, sporni se objekat u Nahorevskoj ulici, prema onome što tvrde u Općini Centar, gradio na cijevima kroz koje prolazi plin pod visokim naponom.

Općina je uz pomoć policije i Tužilaštva KS zaustavila radove 10. avgusta. Investitor se žalio drugostepenom organu, odnosno resornom kantonalnom ministarstvu, ali je žalba odbijena.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: