Investitor mora srušiti objekat
0

Policija zatvorila bespravno gradilište u Nahorevskoj

Sarajevo-x.com
Obustavljeni radovi u Nahorevskoj kod broja 5 (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Policija Kantona Sarajevo je po nalogu Tužilaštva KS zatvorila gradilište u Nahorevskoj ulici kod broja 5, investitora Bedre Hasanovića.

Nadležni u Općini Centar su proteklih dana poduzeli niz koraka da se radovi zaustave, jer se radi o bespravnoj gradnji.

Policija je zatvorila gradilište jer se neposredno ipod njega nalazi dionica prstena visokog pritiska, odnosno distributivna cijev pod pritiskom od osam bari, servisni priključci, te regulaciona stanica. Ukratko, nelegalno gradilište se nalazi na plinskim instalacijama.

U Općini Centar za Sarajevo-x.com su rekli da je investitor počeo gradnju bez dozvola, koje ne bi mogao ni dobiti, jer na mjestu gdje se nalazi njegov objekat nije dozvoljena gradnja objekta tih gabarita.

Općina Centar će također od investitora zatražiti da zemljište vrati u prvobitno stanje, i to o svom trošku, a ukoliko to ne uradi Općina će putem suda tražiti naknadu troškova od investitora.

"Željko Varunek, sekretar Općinskog organa uprave je danas podnio nalog komunalnom preduzeću "Rad" da nam dostave predračun za rušenje objekta i projekat njegovog uklanjanja. Ovaj objekat je već izgrađen tri etaže ispod zemlje, i kada imate ovakve i slične situacije, onda je i zbog sigurnosti okolnih objekata potrebno napraviti i projekat rušenja", rekao je za Sarajevo-x.com Salih Horozović iz Službe za informisanje Općine Centar.