{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Intelektualni dernek na Ekonomskom fakultetu

S
14.6.2011. u 21:23
0
56
Intelektualni dernek na Ekonomskom fakultetu
0
Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu prof. dr. Kasim Tatić organizirao je "intelektualni dernek" na kojem je zvanično predstavljen rad organizacione jedinice Krcko, koja je osnovana u sastavu ovog fakulteta.
Osnovni razlog i povod za osnivanje Kreativnog centra za kreativnije osobe - Krcko leži u spoznaji da ogromna većina ljudi, pa i studenata sa naših univerziteta u veoma maloj mjeri koristi svoje umne potencijale, što u značajnoj mjeri umanjuje njihovu učinkovitost i uspješnost u ličnom i profesionalnom životu.

Jedan od tri osnovna razloga za osnivanje organizacione jedinice Krcko, kako kaže osnivač prof. dr. Kasim Tatić, je sramno nizak procenat o iskorištenosti ukupno 5% umnog potencijala kod prosječnog čovjeka. Pri tome desna strana mozga je potpuno nerazvijena i neiskorištena, u poređenju sa relativno znatno razvijenijom i mnogo više korištenom lijevom stranom.Vizija ovog centra je da postane regionalno prepoznatljiv kao mjesto za poticanje kreativnosti i kognitivnih sposobnosti kroz razvoj svih oblika inteligencije i operativne vještine mišljenja. Također, misija centra je da vrši diseminaciju informacija o umnim potencijalima koje svako od nas posjeduje, ali ih najčešće nije ni svjestan i da upoznavanjem polaznika sa praktičnim metodama, kroz radionice, igraonice i mislionice, potakne razvoj i potpunije korištenje postojećih umnih potencijala, u cilju poboljšanja kvaliteta ličnog i profesionalnog života. Centar Krcko ima cilj da promoviše i razvija sva četiri tipa inteligencije, ali i da doprinese poboljšanju načina na koji studenti i ostali polaznici razmišljaju, kroz upoznavanje i praktikovanje konkretnih alata za sticanje tzv. vještine mišljenja.

Priređeni "intelektualni dernek" sastojao se od predavanja u kojem je prof. Tatić objasnio posjetiocima koja je zapravo uloga centra, dok su u pauzama predavanja izvedeni muzički blokovi u kojima je nastupio i Tatić svirajući gitaru. Ovom prilikom predstavio je svoju novu knjigu "Tržište, država i okoliš", koju su, zahvaljujući brojnim sponzorima, posjetioci mogli dobiti na raspolaganje sasvim besplatno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: