{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori Porezne uprave Federacije BiH zapečatili osam benzinskih pumpi

F
6.11.2015. u 15:51
86
35
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH zapečatili osam benzinskih pumpi
86
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH zapečatili osam benzinskih pumpi
Foto: EPA
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u postupku kontrole zakonitosti poslovanja poslovnih jedinica poreznog obveznika Petrol d.d. Ljubuški zapečatili osam benzinskih pumpi, (tri na području Kantona Livno i pet na području Hercegovačko-neretvanskog kantona) koje su preuzeli bivši radnici Petrol d.d. Ljubuški i u kojima su obavljali djelatnost, a na kojima je zatečeno 11 neprijavljenih radnika.
Benzinske pumpe su zapečaćene zbog nezakonitog poslovanja, a po informacijama kojim raspolaže Porezna uprava na tim pumpama je izvršen promet nafte, naftnih derivata i druge robe u vrijednosti oko 8,2 miliona KM bez plaćanja javnih prihoda.

Do utvrđivanja svih činjenica u postupku inspekcijskog nadzora blokirana je i zapečaćena imovina zatečena na stanju u ukupnoj vrijednosti od 400.925,02 KM, a koja se sastoji od novca u gotovini u iznosu 8.331,50 KM, nafte i naftnih derivata u vrijednosti 281.130,16 KM i ostale robe u vrijednosti 111.463,36 KM.

O blokiranoj imovini izuzeta je dokumentacija na osnovu koje će u daljem postupku biti utvrđene sve činjenice od značaja za poslovanje poreznih obveznika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: