{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori Porezne uprave Federacije BiH zapečatili osam benzinskih pumpi

F
6.11.2015. u 15:51
86
35
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH zapečatili osam benzinskih pumpi
86
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH zapečatili osam benzinskih pumpi
Foto: EPA
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u postupku kontrole zakonitosti poslovanja poslovnih jedinica poreznog obveznika Petrol d.d. Ljubuški zapečatili osam benzinskih pumpi, (tri na području Kantona Livno i pet na području Hercegovačko-neretvanskog kantona) koje su preuzeli bivši radnici Petrol d.d. Ljubuški i u kojima su obavljali djelatnost, a na kojima je zatečeno 11 neprijavljenih radnika.
Benzinske pumpe su zapečaćene zbog nezakonitog poslovanja, a po informacijama kojim raspolaže Porezna uprava na tim pumpama je izvršen promet nafte, naftnih derivata i druge robe u vrijednosti oko 8,2 miliona KM bez plaćanja javnih prihoda.

Do utvrđivanja svih činjenica u postupku inspekcijskog nadzora blokirana je i zapečaćena imovina zatečena na stanju u ukupnoj vrijednosti od 400.925,02 KM, a koja se sastoji od novca u gotovini u iznosu 8.331,50 KM, nafte i naftnih derivata u vrijednosti 281.130,16 KM i ostale robe u vrijednosti 111.463,36 KM.

O blokiranoj imovini izuzeta je dokumentacija na osnovu koje će u daljem postupku biti utvrđene sve činjenice od značaja za poslovanje poreznih obveznika, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: