{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori Porezne uprave FBiH zatvorili osam objekata

F
14.5.2010. u 17:37
0
2
Inspektori Porezne uprave FBiH zatvorili osam objekata
0
Inspektori Porezne uprave FBiH  zatvorili osam objekata
Inspektori Porezne uprave FBiH danas su pored svakodnevnih, redovnih kontrola i aktivnosti, izvršili djelimičnu kontrolu devet ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili osam.
Zatvoreni objekti nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

U jednom slučaju utvrđena je nepravilnost u vezi s evidentiranjem prometa.

Jedan od zatvorenih objekata je Sportska kladionica Milenijum, uplatno mjesto Otes, zbog neposjedovanja odobrenja za rad Federalnog ministarstva finansija. U svim slučajevima Porezna uprava će izreći sankcije i preduzeti mjere u skladu s poreznim zakonima i Krivičnom zakonu Federacije BiH. Pri odabiru objekata koji su bili predmet kontrole korišteni su obavještajno-istražni podaci Sektora za obavještavanje i istrage.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja, zapošljavanje radnika u skladu sa zakonom, evidentiranje prometa i rad bez odobrenja nadležnog organa.

Kontrole zakonitosti poslovanja će biti nastavljene kod ostalih poreznih obveznika, na cijelom području Federacije BiH, u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: