{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inspektori istražuju fotografiju pripadnika Oružanih snaga BiH, u ponedjeljak izvještaj

23.1.2015. u 12:59
43
163
Inspektori istražuju fotografiju pripadnika Oružanih snaga BiH, u ponedjeljak izvještaj
43
Inspektori istražuju fotografiju pripadnika Oružanih snaga BiH, u ponedjeljak izvještaj
Problematična fotografija (Foto: Facebook)
Inspektori koji su zaduženi da istraže okolnosti pod kojima je nastala fotografija na kojoj se jasno vide pripadnici Oružanih snaga BiH zajedno sa drugim osobama u potpuno nepoznatim uniformama, zvanični izvještaj o nastanku ove fotografije u ponedjeljak će dostaviti Zekerijahu Omiću, Ministru odbrane BiH.
Kako je za Klix.ba potvrdio i sam ministar, inspektori su već bili na terenu, odnosno u Banjoj Luci gdje je sporna fotografija i nastala, te su se već danas vratili u Sarajevo.

Podsjećamo, istraga je pokrenuta nakon reakcije jednog broja građana na fotografiju koja je objavljena na Facebook profilu Srđana Puhala uz komentar "Četnici i Vojska BiH zajedno u Banjoj Luci, MIR I LJUBAV!!!", a nastala je na obilježavanju praznika Bogojavljenja u Banjoj Luci.

Naime, na fotografiji se jasno vidi nekoliko pojedinaca u svečanoj vojnoj uniformi OS BiH na skupu sa osobama koje su nosile uniforme i obilježja nepoznatog porijekla.

Građani su odmah reagovali ustvrdivši da su ljudi u nepoznatim uniformama zapravo pripadnici četničkog ravnogorskog pokreta sa kojima su oficiri i podoficiri OS BiH u svečanim, službenim uniformama prisustvovali mimohodu povodom praznika Bogojavljenja, čime su zapravo zloupotrijebili svoje pozicije u OS BiH.

"Želimo ustanoviti da li je bilo propusta ili zloupotrebe bilo kakve vrste pripadnika Oružanih snaga u ovome slučaju", kazala je za Klix.ba Uma Sinanović, glasnogovornica Oružanih snaga BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: