Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hifa prva na spisku
Eh da vidimo ko je ispao gladni pohlepni seljacina da profitira na ljudima kad im je najteze, da vise ni marke kod njega ne potrosim
S obzirom da su usvojili ukidanje akciza na gorivo postavlja se pitanje da li će se smanjiti cijena javnog i transportnog prijevoza i da li će se smanjiti cijena proizvoda čija cijena je skočila zbog povećanja goriva/prijevoza??
Takođe tražimo da INSPEKCIJA objavi SPISAK svih POLITIČARA koji već DVIJE godine NE RADE ali redovno primaju PLAĆE !!!
Maksimalne kazne, zabrana bavljenja djelatnošču i javno prozivanje. Bez toga nema ništa. Dok pojedinci ne počnu snositi maksimalne kazne za svoja nedjela, nikad ovdje napretka neće biti.
Maksimalne kazne, zabrana bavljenja djelatnošču i javno prozivanje. Bez toga nema ništa. Dok pojedinci ne počnu snositi maksimalne kazne za svoja nedjela, n
Kako kad su više kontrola u RS u obavili nego u fbih,pa će onda biti opet videee šaaa Srbi rade !
inspekcija u trgovacke centre,dosta više na male privrednike..
PRVO SAMO TOTALITARNI rezimi mogu fiksirati marze ( ni Tito ih nije odredjivao a vi bi ) Kako mozete zabraniti prodavnici dizanje marzi ako istom od VELETRGOVCA dodje druga veca cijena ili sta ako je grosisti sa BERZE ili proizvodjaca dosla druga veca cijena ...... O CEMU VI PRICATE ! KOJEM LANCU TRGOVINE( proizvodnja-veleprodaja-maloprodaja) STE ZABRANILI MIJENJANJE MARZI..... ili ste fiksirali marzu a nema veze sto cijene rastu STA STE VI UOPCE URADILI ??!!
Vecina na ovom forumu veze nema s ekonomijom. Ne znaju sta je nabavna cijena, marza, porez, prirez, ostala razana parafiskalna davanja, operativni troskovi, itd. Ako nesto kosta 100 i marza da je propisana 5% to je 105. I poskupi na 120. Znaci treba onih 15% razlike odnekle dodati da se kupi ista kolicina. A na sve to je PDV. Odakle rodjaci. Iz tih 5% se financiraju troskovi.
Hifu kaznit, Ahmetlici gori od Putina, kad je gorivo bilo u Coroni ispod 1KM, sve su u zivotu terminale napunili do čepa, sve sto su mogli kupit pokupovali i onda onim dzabnim gorivom napunili, pa da sad prodaju i prave lažnu krizu i oni i Tioil, po 3.21 i skidaju maržu enormnu.....po zemlju ces Izo i Hajrudine, dzaba vam milijarde....
Taman imam racune pa tuzbu da slozim odmah.Bingo i Ina to dvoje koristim hajde daj imena.
Odma krenite od benzinskih pumpi. Oni su najvise digli cijene.
Odma krenite od benzinskih pumpi. Oni su najvise digli cijene.
Sramota je biti bogat i čašćen u državi u kojoj vlada kaos – kao što je sramota biti siromašan i otuđen u državi u kojoj dominira put morala. Konfucije
i šta će biti kada dostave spisak, hoće li im se opet pomoći kao npr mnogim hotelima u sarajevu koji su dobili pomoć da ne otpuste radnike, pa zatim onda aplicirali da dobiju od biroa pomoći tj. da mu i tu država plati radnika. i tako dobili po 700 000 pa onda opet drugi krug zapošljavanja preko biroa a u međuvremenu iste radnike otpustili pa primili samo preko drugog osnova.
Sta znaci nezakonito? Proslih par dana nabavne cijene dizela su bile oko 2,8KM plus kad na to dodate pdv niko nije mogao prodavati NOVONABVLJENE kolicine ispod 3,35 inace ide u gubitak. Za stare zalihe OK treba kazniti ako je neko presisao marzu od 0,25KM po litru.
ne vrijedi pisati pasa ekonomska pismenost 0,samo daj ti meni da odgovara cijena a ti dzaba radi
Spisak ide otprilike ovako: 1. Svi 2. 3. 4. ....