Blokirani punktovi
254

Inspekcija na aerodromu u Sarajevu provodi akciju protiv nelegalnih prijevoznika

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo sprovodi akciju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu s ciljem suzbijanja nelegalnog taksi i kombi prijevoza.

Iz Kantonalna uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo potvrdili su nam da je u toku akcija koja se provodi u saradnji s Graničnom policijom BiH.

"U pitanju je i nelegalni kombi prijevoz i nelegalni taksi prijevoz. Dakle, riječ je o nelegalnim prijevoznicima koji prevoze trasama javnog gradskog saobraćaja, ali sa težištem na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu", rekli su nam iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Ističu da se pojačan nadzor vrši na području cijelog Kantona Sarajevo.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Predsjednik Udruženja rent-a-car agencija Federacije BiH Said Ibragić kazao nam je da je inspekcija u dva tima pokrila čitav aerodrom.

On nam je objasnio da je inspekcija blokirala ulazak na dva punkta tako da vozila neregularnih rent-a-car agencija ne mogu ni ući na sarajevski aerodrom, a ni izaći s njega.

Na kraju se zahvalio Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove s obzriom na to da mu je poznato kako imaju mali broj inspektora.