|

Inicijativa za posthumno odlikovanje Srđana Aleksića

Inicijativa za posthumno odlikovanje Srđana Aleksića
4
F
FENA
3.3.2012. u 14:06
0
komentara
4

dijeljenja
Inicijativa za posthumno odlikovanje Srđana Aleksića Srđan Aleksić
Demokratski omladinski pokret uputio je inicijativu Predsjedništvu BiH i Miloradu Dodiku kao predsjedniku RS-a da se Srđan Aleksić odlikuje u skladu sa zakonima o odlikovanjima BiH i RS-a.
Inicijativa se odnosi na to da Predsjedništvo BiH posthumno Srđanu Aleksiću dodjeli ''Orden slobode Bosne i Hercegovine'', koji je predviđen za djelo hrabrosti, a definiran u Zakonu o odlikovanjima BiH.

Isto se odnosi i na inicijativu koja je upućena u kabinet predsjednika RS-a Milorada Dodika, da se Srđanu Aleksiću dodjeli odlikovanje ''Krst milosrđa'' koji je predviđen za djelo spašavanja ljudskih života i hrabrosti.

Demokratski omladinski pokret je organizacija koja okuplja mlade iz cijele BiH, te smatraju da je djelo spašavanja ljudskog života u najtežim vremenima, putokaz koji treba slijediti, a Srđan Aleksić se žrtvovanjem svog života za spašavanje tuđeg, može svrstati u najveće heroje najtežih dana ove države.

"Nadamo se da će Predsjedništvo BiH i predsjednik RS-a ramatrati ovu inicijativu, posebno uzimajući u obzir što je upućena na osnovu zakonskih akata i u skladu da njima, te da će građani BiH a posebno mladi ljudi slijediti ideju Srđana Aleksića a to je poštivanje dostojanstva i života svakog čovjeka, bez obzira na nacionalnost ili vjeru", stoji u saopćenju Demokratskog omladinskog pokreta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.