{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" pozdravila odluku CIK-a BiH

F
30.9.2012. u 14:38
0
Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" pozdravila odluku CIK-a BiH
0
Inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" pozdravila odluku CIK-a BiH
Srebrenica
Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu" u nedjelju je pozdravila odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH da birači prijavljeni nakon 24. augusta ne stiču pravo glasa u općini u kojoj su prijavili prebivalište nakon tog datuma.
"Odluku CIK-a BiH naročito pozdravljamo u svjetlu činjenice da su stranke koje negiraju genocid u Srebrenici pokušale registrovati birače i nakon 24. augusta, zvaničnog isteka zakonskog roka za zaključivanje centralnog biračkog spiska. Očigledno, partije koje negiraju genocid su dovele u zabludu ove osobe, uglavnom strane državljane, kršeći, pritom, zakone Bosne i Hercegovine.

Zato očekujemo od CIK-a BiH da poduzme mjere protiv stranaka koje su ovu nelegalnu aktivnost organizovale, jer je, nesumnjivo, riječ o pokušaju nezakonitog izbornog inžinjeringa", kaže se u saopćenju Građanske inicijative "Glasaću za Srebrenicu".

Također, iz ove inicijative upozoravaju da, ukoliko ipak bude pokušaja da takve osobe pristupe biračkom mjestu, Inicijativa i stranke koje su podržale zajedničku kandidaturu Ćamila Durakovića neće dozvoliti nezakonito glasanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: