SDP BiH
0

Informacije o utrošku sredstva za reguliranje otpadnih voda u Mostara

FENA
Gradski odbor SDP-a Mostar zatražio je od Gradskog vijeća Mostara informaciju o utrošku sredstva namijenjenih reguliranju odvodnje otpadnih voda u Mostara, te informaciju o razlozima za protok rijeke Neretve ispod biološkog minimuma u ljetnom razdoblju.

U svom današnjem priopćenju za javnost SDP tvrdi da su desetine milijuna maraka namijenjenih za rekonstrukciju i izgradnju novih kolektora za odvodnju otpadnih voda usmjereni u druge svrhe, čime je rijeka Neretva, pogotovo u ljetnom razdoblju, dovedena na rub ekološke katastrofe.

SDP od Gradske uprave također traži informaciju zašto nije izgrađen bazen u naselju Vrapčići kraj jezera HE Mostar, što je bili obveza Elektroprivrede po ugovoru potpisanim s Gradom prilikom izgradnje brana uzvodno od Mostara.

"Utjecaj vladajuće elite u Federaciji BiH na poslovanje javnih elektroprivrednih poduzeća i nepostojanje volje da se ovaj ugovor ispoštuje, iako su iste stranke na vlasti i u gradu Mostaru, dovoljno govori o tome kolika je briga vlasti za građane ovog grada, a kolika o podjeli plijena u javnim poduzećima", navodi se u SDP-ovom saopćenju.