{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovani novi ambasadori BiH u pet zemalja

S
24.1.2012. u 17:29
0
0
Imenovani novi ambasadori BiH u pet zemalja
0
Imenovani novi ambasadori BiH u pet zemalja
Predsjedništvo BiH razriješilo je danas dosadašnje ambasadore BiH u SAD, Bugarskoj, Vatikanu i Belgiji, te na ove dužnosti imenovalo nove ambasadore čija imena danas nisu saopštena.
Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je na konferenciji za novinare da je Predsjedništvo danas imenovalo i novog ambasadora BiH u Italiji, čije je imenovanje zaostalo iz ranijeg perioda.


On je pojasnio da je do novih ambasadorskih imenovanja došlo zbog isteka mandata, ali djelimično i zbog izmjena u sporazumima.

Radmanović je istakao da je Predsjedništvo BiH donijelo naredbu o unapređenju načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-majora Miladina Milojčića u čin general-pukovnika.

Donesena je i naredba o unapređenju brigadnih generala Rizve Pleha, Ante Jeleča i Mirsada Gutića u čin general-majora.

Predsjedništvo je razmatralo i primilo k znanju Informaciju o učešću delegacije BiH na sastanku ministara odbrane država članica Američko-jadranske povelje (A-pet).

Razmatrana je i primljena k znanju i Informacija o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na Rotacijskoj vježbi u 2012. godini, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH donijelo je na današnjoj sjednici Odluku o pristupanju BiH Konvenciji o prekograničnim efektima industrijskih havarija, kao i Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora o pravnom statusu Regionalnog centra za zaštitu životne sredine za Srednju i Istočnu Evropu.

Predsjedništvo je razmatralo i primilo k znanju Informaciju o prihodima od taksi za prelete aviona iznad teritorije BiH u 2011. godini, kao i Informaciju o toku implementacije zaključaka Predsjedništva BiH, odnosno Savjeta ministara BiH, koji se odnose na imenovanje članova Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: