BiH
22

Imenovani članovi Nadzornog odbora BH Telecoma

Klix.ba
Danas je održana redovna Skupština BH Telecoma na kojoj su usvojene tri odluke, razrješeni vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora i imenovani novi članovi.

Danas je održana redovna Skupština BH Telecoma na kojoj su usvojene tri odluke, razrješeni vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora i imenovani novi članovi.

Donesene odluke se odnose na: Izvještaj o poslovanju Društva za 2015. godinu, koji uključuje finansijski izvještaj i izvještaje revizora, Izvještaje o radu Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, odluka o raspodjeli dobiti za 2015. godinu i odluka o isplati dividende za 2015. godinu.

Društvo će isplatiti dividendu u ukupnom iznosu od 78.595.020 KM, odnosno 1,2385 KM po dionici. Dividenda se isplaćuje dioničarima koji budu evidentirani na listi dioničara kod registra vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine na dan 30. juni 2016. godine. Dividenda će se isplatiti u roku do 60 dana od dana dobivanja zvaničnog spiska uz Registra vrijednosnih papira u FBiH.

Dioničarima koji ranije nisu dostavili uplatne račune i dioničarima kojima se prvi put isplaćuje dividenda, dividenda će se uplatiti u roku do 60 dana po dostavljanju uplatnog računa.

Usvojena je i Odluka o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora BH Telecom Sarajevo zbog okončanja konkursne procedure za članove: Fuad Čibukčić, Mugdim Mandžuka, Nedin Dedić, Almina Pilav i Vjekoslav Ivanković.

Na istoj sjednici, usvojena je Odluka o imenovanju članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo kojom su za članove Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, imenuju sljedeća lica: Fuad Čibukčić, Almina Pilav, Vjekoslav Ivanković, Mugdim Mandžuka, Haris Delizaimović i Nedin Dedić.

Imenovanje je izvršeno na četverogodišnji mandat, počevši od 01. jula 2016. godine.