{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovana nova Vlada Unsko-sanskog kantona

F
FENA
12.2.2015. u 14:28
0
6
Imenovana nova Vlada Unsko-sanskog kantona
0
Imenovana nova Vlada Unsko-sanskog kantona
Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) na danas održanoj 3. vanrednoj sjednici usvojila je odluku o potvrđivanju Vlade Kantona, na čelu s premijerom Izudinom Saračevićem (SDA) sa 16 glasova "za“, jednim "protiv“ i 10 suzdržanih.
Novu Vladu iz reda SDA čine ministri unutrašnjih poslova Senad Kljajić iz Sanskog Mosta, obrazovanja Adis Muharemović iz Cazina, poljoprivrede Dragan Polimanac iz Bihaća i za pitanje boraca i RVI Abid Mulalić iz Bužima.

Ostali ministri su kadrovi A-SDA, pravosuđa i uprave Sabina Beganović iz Cazina, finansije Zikrija Duraković iz Bužima, privrede Vid Šantić iz Bihaća, zdravstva Ibrahim Kajtazović iz Velike Kladuše i građenja i prostornog uređenja Tahir Nuhić iz Bosanske Krupe.

U svom ekspozeu premijer Saračević je najavio žestoku borbu protiv korupcije, koja priječi napredak kantona, zatim borbu protiv siromaštva i nezaposlenosti, smanjenje dubioze u budžetu, te javne potrošnje, kao i uređenje oblasti zdravstva i obrazovanja.

"Građani USK-a imaju veliki i ozbiljne probleme, i nažalost ima ih mnogo. Rješavat ćemo iz zajedno, a pri tome će jednak teret pored građana podnijeti i budžetski korisnici", istakao je premijer Saračević.

Na današnjoj sjednici Skupštine izabran je i novi predsjedavajući Nijaz Hušić (SDA) ispred Kluba Bošnjaka, koji je i ranije obavljao ovu funkciju, a nakon što je razriješen dužnosti dosadašnji predsjedavajući Farko Hodžić (DF), koji je podnio ostavku.

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH dostavila potvrdu mandata, poslanik Samir Abazović položio je svečanu izjavu i preuzeo dodijeljeni mandat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: