{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovan predsjednik i pet članova UO Univerziteta u Sarajevu

F
17.12.2013. u 17:18
0
2
Imenovan predsjednik i pet članova UO Univerziteta u Sarajevu
0
Imenovan predsjednik i pet članova UO Univerziteta u Sarajevu
Sjedište Vlade KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U skladu sa Odlukom o utvrđivanju postupka imenovanja članova Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu koje imenuje Vlada Kantona te po odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je na danas održanoj 47. sjednici imenovala šest članova Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu.
Oni će uz već imenovanih pet članova UO od strane Senata činiti Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu. Za predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu imenovan je Mevludin Mekić, a danas imenovani članovi su Sifet Kukuruz, Azemina Njuhović, Osman Topčagić, Dobrila Govedarica Nevjestić i Sandra Začinović.

Danas je utvrđen Nacrt rada Vlade Kantona Sarajevo za 2014. godinu, a Vlada je utvrdila i prijedloge odluka o privremenom finansiranju potreba Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te potreba Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo za prva tri mjeseca naredne godine, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: