Sjednica Vlade Kantona Sarajevo
3

Imenovan novi Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Klix.ba
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"
Vlada Kantona Sarajevo je uputila u skupštinsku proceduru danas utvrđeni Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vladi Kantona Sarajevo. Potreba za donošenjem izmjena Zakona javila se radi prevazilaženja pravne praznine nastale u situacijama kada mjesto premijera, odnosno člana Vlade ostane upražnjeno i to u pogledu roka imenovanja novog premijera, odnosno člana Vlade.

Također je definisano i predloženo regulisanje pitanja podnošenja i stupanja na snagu ostavke Vlade u slučaju kada joj Skupština izglasa nepovjerenje, zatim način funkcioniranje Vlade u ostavci, procedure ostavke premijera ili pojedinih članova Vlade.

Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru Kantonalne javne ustanove za zaštićena područja da se mr. sci. Osman Delić, diplomirani biolog, imenuje za direktora ove ustanove na mandatni period od četiri godine.

Saglasnost Vlade dobila je i Odluka Upravnog odbora JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" kojom se Igor Kamočaji razrješava dužnosti direktora ove Ustanove prije isteka mandata na koji je imenovan.

Vlada je donijela rješenje o razrješenju dosadašnjeg predsjednika i članova Upravnog odbora JU Opća bolnica "Prim dr. Abdulah Nakaš" te imenovala Halida Ganiju, kao predsjednika te Maju Pašić-Kulenović, Ismeta Gavrankapetanovića, Eldina Bešlagića i Ranka Čovića, kao članove novog Upravnog odbora ove javne ustanove.