UO dao ocjene iza zatvorenih vrata
2

Sebija Izetbegović prvoplasirana na listi kandidata za direktora Opće bolnice

Piše: E. G.
Sebija Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Sebija Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na današnjoj sjednici, nezvanično saznajemo, najviše bodova je dao Sebiji Izetbegović, kao kandidatkinji za novu direktoricu ove medicinske ustanove.

Iako su novinari čekali u Općoj bolnici kako bi dobili informaciju o rang-listi kandidata koja je upućena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i sa koje će biti imenovan novi direktor, većina članova Komisije za imenovanje i Upravnog odbora na čelu sa njenim predsjednikom Halidom Ganijom pobjegli su pred novinarima ne želeći dati informacije o tome kako je koji kandidat rangiran.

Nezvanično saznajemo da je prvorangirana Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i trenutna direktorica Discipline za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a. Proteklih dana u javnosti se često moglo čuti kako je dosadašnji direktor Opće bolnice dr. Bakir Nakaš smijenjen da bi na njegovo mjesto bila imenovana Izetbegović. Također, nezvanično saznajemo da je od četiri kandidata koji su konkurisali na ovu poziciju upravo Nakaš dobio najmanje bodova.

Osim njih dvoje, na listi su još i Abud Sarić, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva u FBiH, i Dragan Stevanović, specijalista internista i šef Odjela za interne bolesti u Općoj bolnici.

Očekuje se da će ministar zdravstva Kantona Sarajevo Eldar Lokmić dati zeleno svjetlo za imenovanje Sebije Izetbegović na mjesto direktora Opće bolnice, a sjednica Upravnog odbora na kojoj će biti potvrđeno njeno imenovanje trebala bi biti održana već u petak.

Inače, novinarima, snimateljima i fotoreporterima danas je bilo zabranjeno da prisustvuju sjednici, iako u Pravilniku UO stoji da su sjednice otvorene za javnost.