{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovan novi Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara

F
9.1.2014. u 15:57
0
23
Imenovan novi Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara
0
Imenovan novi Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas je imenovan novi Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara, nakon što je ranijim članovima odbora istekao mandat.
Novi članovi Nezavisnog odbora su Admir Katica, Domin Malbašić, Dragan Međović, Sejdalija Heljić i Sanela Brković iz reda građana te Lejla Hadžimuratović i Mirsad Dželilović kao predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona.

Na sjednici su dužnosti razriješeni članovi Nezavisnog odbora Rahmija Hodžić, Nebojša Bojanić, Nedeljko Veraja, Azra Škaljić, Borislav Petrović, Hana Korać i Halid Ganija.

Procedura imenovanja novog Nezavisnog odbora traje već dvije godine, a konkurs je raspisan 2011. godine.

Kako je kazala članica Komisije za izbor članova Nezaivnog odbora i samostalna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Hanka Vajzović procedura je provedana u skladu sa zakonskim propisima i odabrani su najbolji kandidati za ove pozicije.

Predsjednik Komisije i šef zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS Elmedin Konaković je istaknuo da se ovo pitanje trebalo riješiti i ranije s obzirom da se radi o važnom pitanju za funkcioniranje Kantona.

Tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda zastupnici su problematizirali način izbora kandidata tvrdeći da se radi o "političkim igrama", ali odluke su ipak većinom glasova usvojene.

Novi članovi Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara ovu dužnost trebali bi obavljati četiri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: