{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imamović: Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić najodgovorniji za debakl SDP-a

17.10.2014. u 20:17
103
241
Imamović: Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić najodgovorniji za debakl SDP-a
103
Imamović: Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić najodgovorniji za debakl SDP-a
Damir Hadžić i Zlatko Lagumdžija (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a i načelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je da nakon Općih izbora u našoj zemlji stranku čiji je član potresa velika kriza. On je dodao da nije sporno da lider SDP-a Zlatko Lagumdžija mora otići sa funkcije predsjednika stranke.
Imamović je kazao da je Lagumdžija najodgovorniji za izborni debakl SDP-a na proteklim izborima, ali bliži saradnici lidera SDP-a.

"Ja nisam za satanizaciju nikoga, treba svačiju odgovornost individualno utvrditi. Teško mi govoriti o odgovornosti, recimo, Karla Filipovića samo zato što je član Predsjedništva stranke", kazao je Imamović za Federalnu televiziju.

On je kazao da je uložio veliki trud u predizbornoj kampanji iako nije bio kandidat niti za jednu poziciju.

"Slabo je ko odavde mogao utjecati na odluke partijskog vrha. Volio bih da čujem potpredsjednika stranke Damira Hadžića i Nermina Nikšića na organima partije. Neke ostavke su iz moralnih razloga, dok su druge, u najmanju reku, nejasne i neobične. Ne razumijem zašto podnositi ostavke i zašto govoriti o vanrednom kongresu kad redovni mora biti nakon izbora.

O tome ko je druga najodogovornija osoba za debakl SDP-a, Imamović je kazao da je to Damir Hadžić, jedan od pet potpredsjednika stranke.

"Nerazdvojni su sve vrijeme i ne znam šta se sad dogodilo i zašto se peru ruke od zajednički donesenih odluka. Vrlo ozbiljno ćemo razmotriti pojedine ostavke. SDP je u takvoj krizi da sve mora biti krajnje pošteno, bez trikova, manipulacija i ostalog", dodao je Imamović.

On je kazao da nije dobro da se stvara atmosfera haosa u stranci.

"Moramo zajednički pronaći put izlaska iz ove teške krize, a po mom dubokom uvjerenju, jedini izlaz je u drastičnoj demokratizaciji SDP-a u smislu da najširi mogući krug donosi najznačajnije odluke", pojasnio je Imamović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: