{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"Ima još vremena da se stvari riješe, ja sam optimist"

F
19.8.2010. u 12:55
0
17
"Ima još vremena da se stvari riješe, ja sam optimist"
0
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Valentin Inzko je danas na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da je optimist u vezi s usvajanjem Prijedloga pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com

"Optimist sam. Tu je, hvala Bogu, prisutan veliki pritisak građana i ovaj put se osjeća taj pritisak. Nadam se da će Vijeće ministara BiH ispuniti te uvjete koji su zaista tehnički i koje Vijeće ministara može ispuniti. Ja sam optimističan", kazao je Inzko.

Na novinarski upit hoće li doći u pitanje najavljena liberalizacija viznog režima za građane BiH od jeseni ukoliko danas Vijeće ministara ne usvoji prijedlog pravilnika, Inzko je odgovorio da ima još vremena do početka septembra da se riješe sve stvari koje su otvorene da bi građani BiH, ono što su i zaslužili, konačno dobili bezvizni režim.

Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici treba razmatrati Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Inzko je također rekao da se presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u "slučaju Đokić" mora poštovati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: